Zoznámte sa s dlho očakávanou novinkou od Samsungu – Note 7

samsung-galaxy-note7Samsung predstavil po svojej vlajkovej lodi S7 ďalšiu očakávanú novinku roku 2016, Samsung Galaxy Note 7. Síce v tomto prípade spoločnosť nedodržala postupnosť a po piatej edícii rovno uviedla siedmu, v niektorých oblastiach tento krok hodnotíme ako správny. Pokrok je totiž viditeľný a najmä v oblasti zabezpečenia súkromia preskakuje tento smartfón celú generáciu mobilných telefónov.

 

 

Samsung Galaxy Note 7 je mobilným telefónom pre tých najnáročnejších, čo sa odzrkadľuje aj na jeho výbave. Tá hardvérová je prakticky totožná s mobilnými telefónmi série S7, z ktorej sa nový Note inšpiroval aj po dizajnovej stránke. Nápadne sa podobá na prevedenie S7 edge, samozrejme, je o niekoľko milimetrov z každej strany väčší. Jeho rozmery sú 153,5 x 73,9 x 7,9 mm. Celý systém riadi štvorjadrový procesor s frekvenciou 1,6 alebo 2,6 GHz, ktorému asistuje 4 GB RAM. Note 7 disponuje kapacitou interného úložiska 64 GB, ktorú možno pamäťovou kartou rozšíriť až na 256 GB.  Opomenúť nemôžeme 12 Mpx fotoaparát s 1/2,6″ CMOS snímačom a objektívom so svetelnosťou f/1,7.

Celá konštrukcia je nesmierne odolná, pričom odolnosť nezabezpečuje len Gorila Glass 5, ale hneď viacero prvkov. Vďaka nim má vysoký stupeň krytia IP až 68, teda je odolný voči prachu, vlhkosti aj vode.

Obrovský displej s vysokým rozlíšením, nad ktorým sa pýši unikátny snímač očnej dúhovky

Dominantou telefónu Note 7 je obrovský 5,7 palcový SUPER AMOLED displej s obrovským rozlíšením, 1 440 x 2 560 px. Jeho dizajn je opäť inšpirovaný S7, a teda je zakrivený. Nad obrazovkou sa nachádza unikátna technológia, ktorá je na poli mobilných telefónov úplnou novinkou. A to senzor na snímanie očnej dúhovky využiteľný pri identifikácii majiteľa telefónu a jeho odomknutí. Všetky informácie v Note 7 tak ostanú v maximálnom bezpečí. Alternatívou je klasické riešenie zabezpečenia, a to nasnímaním odtlačku prsta stredovým tlačidlom.

V spodnej časti telefónu sa nachádza ďalšia novinka, a to USB-C port 3.1., ktorý tak zo svojho miesta vytlačil port microUSB. Vďaka tomu sa zrýchli prenos dát a aj nabíjanie telefónu. Žiaľ, batéria nedisponuje takou kapacitou, aká sa od nového Samsungu Note 7 očakávala. Tá dosahuje „len“ 3 500 mAh.

K radu mobilných telefónov Note prirodzene patrí aj stylus na uľahčenie jeho ovládania. Samozrejme, aj ten sa dočkal vylepšenia. Aktuálne má jeho špička hrúbku len 0,7 mm a zvýšenú citlivosť, na ktorú mobil reaguje aj v prípade, že je displej pokrytý vrstvou vody. Nezabúda sa ani na ďalšie príslušenstvo, napríklad na kryty pre mobil. Tie určite nájdete onedlho aj v našej ponuke.

Predaj nového Samsungu Note 7 sa v Európe spustí od 2.septembra.2016.