Z iPhonu klasický fotoaparát. Takúto transformáciu dokáže sprostredkovať Pictar

iphone fotenie_premobily.skMnohé mobilné telefóny dnes obsahujú také kvalitné fotoaparáty, že ich majitelia takmer úplne prestali používať bežné kompaktné. Napriek tomu však majú mobily pri fotení oproti nim jednu nevýhodu, a to nie príliš pohodlné držanie v ruke. Preto dizajnéri technológií hľadali riešenie, ako tento nedostatok odstrániť. Výsledkom je zariadenie s menom Pictar kompatibilné so smartfónmi iPhone od ich 4.generácie, ktoré dokážu telefón premeniť na ergonomický a plnohodnotný kompaktný fotoaparát.

 

 

Funkcie, ktoré pre fotenie ponúka Pictar

Základné krivky zariadenia Pictar sa veľmi podobajú na dizajnový fotoaparát, ktorý sa z neho stane po napojení iPhonu. Pictar s ním komunikuje prostredníctvom vysokofrekvenčných zvukov, preto sa zostrojovanie snímok uskutočňuje cez ovládacie prvky tohto nového doplnku:

  • Nachádza sa na ňom tlačidlo spúšte, ktoré funguje tak, ako sme zvyknutí – ak ho podržíme približne do polovičnej polohy, prebehne zaostrenie obrazu, ak ho stlačíme úplne, zachytí sa snímka.
  • Prítomný je ovládač v tvare kruhu určený na ovládanie zoomu jeho otáčaním a pri jeho stlačení dôjde k prepnutiu zadnej kamery na prednú a naopak.
  • V hornej časti sa nachádzajú aj dva ďalšie kruhové ovládače. Jeden slúži na reguláciu clony, funkciu druhého si nastavíte sami pomocou aplikácie určenej na naprogramovanie Pictaru na konkrétnom iPhone.

 

Ďalšie pozitíva doplnku pre iPhone

Pictar myslí tiež na používanie ďalších doplnkov na plnohodnotné fotenie. Spodná časť zahŕňa štandardný závit pre statív, vrchná zas obsahuje držiak pre blesk, mikrofón a iné príslušenstvo.

Keďže sú ovládacie prvky Pictaru mechanické a pri fotení sa nemusíte dotýkať obrazovky smartfónu, zábery môžete zostrojovať aj počas zimy s rukavicou na ruke.

Pictar je jedným z úspešných projektov, ktoré boli predstavené prostredníctvom platformy KickStarter ako start-up hľadajúci podporu. V tejto kampani si dané zariadenie predobjednalo dostatočné množstvo ľudí, a preto má táto myšlienka otvorené dvere k jej realizácií a predaju na bežnom trhu.