Apple predstavil dlho očakávaný iPhone 7. Aké odlišnosti prináša?

iphone-7

7.septembra.2016 firma Apple oficiálne predstavila 7. generáciu najpopulárnejšieho chytrého telefónu na svete iPhone 7. A to rovno dve verzie – menšiu označenú ako iPhone 7 s 4,7 palcovým displejom a väčšiu označenú ako iPhone 7 Plus s 5,5 palcovou obrazovkou. Síce sa novinka výrazne dizajnovo neodlišuje od predošlej šiestej generácie, napriek tomu ponúka niektoré zaujímavé novinky či vylepšenia. A práve o tých vám povieme v tomto článku.

 

 

 

Lesklejšia konštrukcia a koniec 3,5 mm jacku na slúchadlá

Základné konštrukčné spracovanie sa neodchyľuje od nastaveného, už tradičného dizajnu, avšak prináša pár detailov, u ktorých došlo k zmene. Vylepšená bola technológia spracovania hliníka, a preto je základné puzdro iPhone 7 viditeľne lesklejšie, než u šiestej generácie. Estetickejšie je tiež vyriešené spodné prekrytie antén a azda najväčšou zmenou, ktorú prináša iPhone 7, je zrušenie klasického 3,5 mm jacku na slúchadlá. Zachovaný tak ostal iba jeden spoločný port pre slúchadlá aj nabíjanie zároveň, a to s označením Lightning. Slúchadlá s týmto konektorom a redukcia pre klasické s 3,5 mm jackom bude súčasťou balenia každého iPhone 7.

Možno aj odstránenie jacku na slúchadlá prispelo k celkovej zvýšenej odolnosti smartfónu z dielne Apple voči vode. Jeho konštrukcia teraz spĺňa parametre na označenie stupňom krytia IP67.

Domovské tlačidlo ostalo zachované, len sa zmenila jeho technológia

Pred uvedením iPhone 7 sa na internete veľa špekulovalo o zrušení kruhového domovského tlačidla, ktorými sú telefóny od Apple typické. To však nakoniec ostalo zachované. Zmenila sa ale technológia s ktorou pracuje. Home button sa preto už viac nestláča, ale pri priložení prsta vytvára tzv. ilúziu stlačenia.

iphone7

Jasnejší displej so širším spektrom farieb

Malými zmenami prešiel aj displej, ktorý má teraz jasnejší obraz. Síce má nový iPhone 7 rovnaké rozlíšenie ako jeho predchodca, zvýšený bol práve jas, a to až o 25%. Displej tiež podporuje technológiu DCI-93, preto dokáže zobrazovať asi o 25% širšie spektrum farieb, než ostatné smartfóny.

Tešiť sa môžete na stereo zvuk

Vylepšení sa dočkalo tiež prehrávanie hudby. iPhone ju odteraz prehráva stereo, keďže do siedmej generácie telefónov bol pridaný ďalší reproduktor, a to v hornej časti zariadenia.

Hneď dva zadné fotoaparáty pre profesionálnejšie fotenie

iPhone 7 sa vďaka prepracovaným fotoaparátom stáva azda najlepšou alternatívou profesionálnej foto techniky. V predstavených modeloch je totiž prítomná predná, až 7 megapixelová kamera a na zadnej strane použité hneď dva fotoaparáty. Jeden bežný a druhý na snímanie vzdialených objektov. Ich spoločnou prácou teda možno vytvoriť zábery s rozostretým pozadím či dvojnásobné zväčšenie bez akejkoľvek zmeny kvality výsledných fotografií alebo videa.

O chod a rýchlosť sa stará výkonný štvorjadrový procesor

Pri predstavovaní horúcej novinky od Apple nesmieme zabudnúť tiež na srdce celého smatfónu. Siedma generácia využíva štvorjadrový procesor A10 Fusion, ktorého práca je až o 40% rýchlejšia ako v prípade procesoru v iPhone 6. Preto umožní aj hranie novej generácie hier, najmä v spojení s 240 násobne výkonnejším grafickým čipom v porovnaní s tým použitým v prvej generácii iPhone.

Na novinku na svetovom trhu už čoskoro zareagujeme aj my a do našej ponuky zaradíme úplne nové kryty na iPhone 7. Samozrejme, v množstve zaujímavých dizajnov.