Xiaomi Mi Band 5: Najlepší fitness náramok na trhu?

Na trhu je už piata generácia legendárnych náramkov Mi Band z dielne Xiaomi. Najnovší model Mi Band 5 mapuje, podobne ako predošlé modely, vaše zdravie i kondíciu a vďaka nízkej cene nemá na poli fitness náramkov konkurenciu.

Mi Band 5 ako nástupca populárnej štvrtej generácie nadväzuje na minuloročný model, ponúka nepretržité sledovanie činnosti, spánku, srdcovej frekvencie a podporuje mapovanie outdoorových aktivít pomocou GPS z vášho telefónu. Tiež zobrazuje upozornenia, dokážete ním prehrávať hudbu a monitorovať napríklad počasie. Umožňuje vám to plne farebný dotykový displej, ktorý zaznamenal oproti predchádzajúcim modelom Mi Band 4 a Mi Band 4c zlepšenie rozlíšenia a jasu.

miband5

Displej i nabíjanie vás potešia

Na prvý pohľad piata generácia populárneho náramku akoby z oka vypadla Xiaomi Mi Band 4. Ponúka podobný modul s plastovým náramkom, ktorý je dodávaný v šiestich rôznych farbách. So športovým náramkom sa pokojne môžete aj sprchovať alebo si s ním ísť zaplávať. Batéria vám vydrží 14 dní, čo ďaleko viac ako ponúkajú konkurenčné náramky.

Mi Band 5 posúva pred konkurenciu najmä 1,1 palcový AMOLED displej s rozlíšením 126 x 294 pixelov, kým štvrtá generácia ponúkala 0,95 palcový displej s rozlíšením 120 x 240 pixelov. Mnohí používatelia Mi Band 4 sa sťažovali na jas, výrobca preto pri novom modeli zapracoval na výraznom zlepšení. Ak ste majiteľmi starších náramkov Mi Band, práve displej je jedným z dôvodov, prečo by ste mali uvažovať nad prechodom na najnovšiu verziu – pokrokový náramok Mi Band 5. Dôležitým detailom oproti predošlým modelom, je nový spôsob nabíjania – magnetický nabíjací kábel stačí pripojiť na zadnú stranu modulu.

mi band 5

Hravý náramok, vďaka ktorému spoznáte svoje telo

Mi Band 5 je kompatibilný s telefónmi Android a iOS a oproti predchodcovi je dobrodružnejší, animované témy ponúkajú ešte väčšiu kontrolu nad zdravotnými a kondičnými dátami. Náramok je veľmi ľahký a pohodlný na nosenie, pri čom celý deň automaticky monitoruje zdravotné funkcie a v noci spánok. Mi Band 5 vyhodnocuje majiteľovo skóre spánku, poruchy spánku vrátane REM spánku, analyzuje kvalitu, pravidelnosť spánku a porovnáva nadobudnuté údaje.

Základné štatistiky ponúkajú údaje ako denné kroky, prejdená vzdialenosť, spálené kalórie alebo napríklad aj súčty krokov za sedem dní. K dispozícii máte 11 rôznych športových režimov, náramok automaticky rozpozná, akú aktivitu robíte. Vďaka aplikácii Mi Fit, ktorá je kompatibilná s Androidom a iOS, nájdete o svojej pohybovej aktivite a zdraví ešte viac informácií alebo môžete využiť ďalšie možnosti nastavenia.

Prečo si Mi Band 5 (ne)kúpiť?

Ak túžite po dizajnovom, originálnom fitness náramku, na trhu nájdete aj štýlovejšie kúsky, ktoré zvýraznia vašu osobnosť. Ak chcete náramkom nahradiť peňaženku, ostanete sklamaní, náramok nepodporuje NFC pre platby, Mi Band 5 nedisponuje ani vstavaným GPS modulom a oproti minuloročnej generácii náramku má horšiu výdrž batérie.

V skratke – ak hľadáte fitness náramok za prijateľnú cenu, Xiaomi Mi Band 5 vás v žiadnom smere nesklame. Avšak, pokiaľ ste majiteľom štvrtej generácie Mi Band, jediným dôvodom ku kúpe „päťky“, je čitateľnosť displeja a nový nabíjací mechanizmus.