Ako ochrániť displej mobilu? Máte viacero možností

Zadovážili ste si nový smartfón? Vieme, čo by ste mali urobiť hneď po tom, čo odídete z predajne. Zaobstarať mu kvalitnú ochranu. Na trhu existujú rôzne typy – čo ponúkajú a aké sú ich výhody?

K tomu, aby sa vám displej mobilu poškrabal alebo nebodaj praskol, netreba veľa. Telefón, ktorý v dnešnej dobe nosíte stále pri sebe, často vypadne z rúk, inokedy sa zasa vo vrecku alebo kabelke stretne s kľúčmi či iným ostrým predmetom. Práve to sú situácie, ktorých následkom môžete jednoducho predchádzať. Stačí, ak svojmu smartfónu doprajete ochranu v podobe tvrdených skiel alebo ochranných fólií.

Kým ochranné fólie chránia displej telefónu pred poškrabaním a ich hodnota na Mohsovej stupnici dosahuje 5H, tvrdené sklá dosahujú hodnotu 9H a len tak ich nič nezničí. Sklo vám poslúži pri páde mobilu. Ako? Následky pádu a poškodenie si odnesie práve sklo, váš displej sa nerozbije. Prostredníctvom skla sa tiež lepšie zobrazujú farby, nechytajú sa na neho odtlačky prstov a nasadiť ho na displej je maximálne jednoduché.

Sklo sa rozbije, displej ostane nedotknutý

Pri páde mobilu sklo náraz pohltí. V praxi to znamená, že ak spadne telefón na displej, ochranné sklo pohltí náraz, rozloží ho a popraská, displej telefónu však zostane ako nový. Síce vám praskne tvrdené sklo za niekoľko eur, no hodnotný displej, ktorého oprava alebo výmena by vás stála desiatky eur, ostane neporušený. Tvrdené sklá sú doslova neviditeľným doplnkom – ich hrúbka je len okolo 0,3 milimetra, takže ich po nasadení na telefón vôbec nevnímate.Tvrdené sklá pri aplikácii na displej nezanechávajú nevzhľadné bublinky, sklo na telefóne drží vďaka priľnavej silikónovej vrstve.

Ako sa také sklo nasadzuje na telefón? Handričkou na nečistoty si displej vyčistíte, sklo naň jednoducho priložíte a kedykoľvek ho môžete zložiť. Výhody tvrdeného skla? Okrem toho, že je neviditeľným ochrancom vášho telefónu, obraz je vďaka nemu kontrastnejší, farby sú sýtejšie a detaily viac vyniknú. Tvrdené sklo minimalizuje aj odtlačky prstov vďaka špeciálnej odpudzujúcej vrstve. Kvalitné tvrdené sklá ponúkajú aj povrch príjemný na dotyk. 

prasknuty-displej-smartfonu

Tekuté tvrdené sklá ponúkajú nanoochranu

Počuli ste už o tekutých ochranných sklách, ktoré nanesiete špeciálnou handričkou na povrch telefónu bez toho, aby vám robili starosti nepekné bublinky na displeji? Tekuté sklo na ochranu obrazovky mobilného telefónu obsahuje nanočastice oxidu titaničitého, ktoré po aplikácii zmenia vlastnosti skleneného displeja a zvýšia jeho tvrdosť až na 9H. Okrem toho, že tento typ ochrany na telefóne nie je vidieť voľným okom, je univerzálny pre všetky smartfóny bez rozdielu. Výrobcovia odporúčajú aplikáciu tohto neviditeľného pomocníka po roku zopakovať.

Wrap fólie namiesto krytu

Vadia vám rozmerné puzdrá alebo kryty na mobilné telefóny? Stavte na alternatívu v podobe wrap fólie. Tá dokáže ozvláštniť dizajn telefónu a ponúka mu naozaj spoľahlivú ochranu. Niektoré wrap fólie sú z vinylu, iné obsahujú karbónové vlákna pre ešte lepšiu ochranu vášho zariadenia. Výhodou je, že dokážu skryť existujúce škrabance na mobile a sú pevnejšie ako klasické ochranné fólie.

Ak hľadáte spoľahlivú ochranu vášho telefónu, vyberte si ju podľa vašich preferencií. Ak disponuje váš mobil puzdrom, postačí vám aj základná ochranná fólia, ak chcete absolútnu ochranu displeja, stavte na tvrdené sklo, ak zas chcete oživiť dizajn telefónu, bude pre vás tým pravým wrap fólia. Túžite po neviditeľnej ochrane? Zvoľte tekuté tvrdené sklo.