Xiaomi MI MIX ALPHA – revolučný telefón s jedinečným displejom

Už v decembri tohto roku sa môžeme tešiť na skutočný unikát medzi mobilnými telefónmi. Výrobca Xiaomi totiž príde na trh s modelom, ktorý vám vyrazí dych.

Obrazovka sa tiahne celým telom mobilu

Keď u niekoho uvidíte nový Xiaomi MI MIX ALPHA, možno si pomyslíte, že pochádza z Matrixu. Pravda je však taká, že sa musel iba trochu viac buchnúť po vrecku. Dať za mobil vyše 2-tisíc eur si totiž nedovolí hocikto, a preto sa bude nový model mobilu Xiaomi predávať iba v obmedzenom počte kusov. Prečo bude jeho cena taká vysoká? Spomeňme odolné telo z titánu, keramický pásik v zadnej časti mobilu so zafírovými sklíčkami trojitého fotoaparátu či snímky vo výnimočnej kvalite (až 108 MPx). Xiaomi MI MIX ALPHA jednoducho nie je obyčajný telefón so zahnutým displejom, je to zariadenie s pomerom displeja k telu až 180,6 %! Netreba sa ale báť, že pri manipulácii s telefónom postláčate aj to, čo ste nechceli. Na elimináciu nechcených príkazov sú tu špeciálne senzory a umelá inteligencia.

Huawei-Mate-X-premobily.sk

Koncept modelu Xiaomi MI MIX ALPHA

S týmto mobilom budete určite neprehliadnuteľní. Veď kto už kedy videl telefón, ktorého displej sa nachádza nielen vpredu, ale aj na bokoch a zadnej strane zariadenia? Odmysliac si keramickú lištu so šošovkami fotoaparátu na zadnej strane a tenké rámčeky v hornej a dolnej časti telefónu, ide skutočne o mobil tvorený len displejom. Ak vám príde upozornenie na správu či hovor, nezobrazí sa vám v hornej časti displeja, ako ste boli zvyknutí doteraz, ale na jeho bokoch, pretože zobrazovacia jednotka je aj tam... Čo vás ešte (možno) presvedčí o kúpe tohto zariadenia? Moderná OLED obrazovka, 12 GB operačnej pamäte alebo 8-jadrový procesor od spoločnosti Qualcomm pod názvom Snapdragon 855+. Premýšľate, ako budete uskutočňovať videohovory alebo si robiť selfies, keď na prednej strane zariadenia nie je umiestnená šošovka fotoaparátu? Jednoducho – mobil si otočíte, a keďže obrazovka je aj na zadnej strane mobilu, problém je vyriešený. Všetko uvidíte, všetko odfotíte, všetkých ohúrite. Aj keď budete musieť svoj Xiaomi MI MIX ALPHA nabíjať každý deň, bude to stáť za to.