Wrap fólie – inovatívna alternatíva ochranného krytu na mobil


wrap-folia-na-mobilSvoj mobil môžete ochrániť a zároveň odlíšiť od ostatných aj u nás zatiaľ netradičným spôsobom, a to wrap fóliou. Možno ste sa s týmto pomenovaním stretli najmä v spojení s autami, na ktoré sa nalepujú ako náhrada laku či ako oživenie vo forme rôznych vzorov. Wrap fólie sa aj preto vyznačujú vysokou odolnosťou, ktorá vám na mobile môže priniesť len výhody.

 

Kvalitné, a pritom veľmi tenké materiály na mobily

Základným materiálom na výrobu wrap fólií je zväčša vinyl, no niektoré sa môžu hrdiť naozaj kvalitným prevedením s karbónovými vláknami. Aj preto táto veľmi tenká fólia nahradí akékoľvek puzdro na mobil či ochranný kryt. Zároveň však takmer vôbec nezmení rozmery telefónu. To ocenia najmä ľudia, ktorí svoj telefón nosia vo vrecku a objemné puzdro im jednoducho zavadzia. Wrap fólie ochránia mobil pred akýmikoľvek škrabancami a po ich odlepení bude vonkajší kryt mobilu stále ako nový.

Zaujímavé dizajnové ozvláštnenie

Wrap fólie vám okrem ochrany mobilu prinesú aj zaujímavé možnosti na oživenie dizajnu telefónu. Nech už váš mobil vyzerá akokoľvek, tieto fólie mu dokážu dodať netradičný a originálny charakter. Napríklad vo forme atraktívneho kovového vzhľadu či čiernej karbónovej textúry. Wrap fólie sú ideálne aj na zakrytie chybičiek krásy vášho telefónu. Ak sú už na ňom prítomné škrabance, táto fólia ich spoľahlivo prekryje a nezostane po nich žiadna viditeľná stopa.

S wrap fóliou aj ochranná fólia na displej

Balenie wrap fólie obsahuje hneď viacero fólií, ktoré sú svojim tvarom prispôsobené na konkrétne miesto telefónu. Aj toto uľahčuje lepenie, keďže každý kus má svoje presné rozmery korešpondujúce s rozmerom telefónu. Wrap fólia zväčša zahŕňa aj ochrannú fóliu na displej.

Lepenie fólie na mobil bez nepríjemných bubliniek

Lepenie wrap fólií je vcelku jednoduché a príliš sa nelíši od lepenia bežnej fólie na displej. No niektoré rozdiely predsa nachádzame. Mobil je pred lepením potrebné dôkladne vyčistiť a vysušiť. Následne z fólie odlepte ochranný plast a smerom od rohov aplikujte na kryt mobilu. Wrap fólie sú však pevnejšie než bežné ochranné fólie a väčšina z nich je aj relatívne dobre odolná voči tvorbe vzduchových bubliniek. Lepenie vám aj vďaka tomu pôjde od ruky a nebude pre vás stresovým momentom.