Ochranná fólia predĺži život smartfónu

ochranna-foliaČasy odolných telefónov, ktoré bez väčších poškodení a straty kvality vzhľadu prežili aj pád na podlahu alebo drobnejšie mechanické poškodenie, sú v dnešnej dobe takmer nenávratne preč. Samozrejme pokiaľ nehovoríme o špeciálnych odolných telefónoch. Bežný smartfón, teda telefón s dotykovou obrazovkou, má odolnosť výrazne nižšiu. Práve pre túto nižšiu odolnosť je nutné tieto zariadenia chrániť. Práve na tento účel skvele slúžia ochranné fólie.

 

 

ochranne-foliePrečo je ochranná fólia skvelou voľbou?

Aktuálne predávané smartfóny rozhodne nie sú lacné zariadenia. Rovnako to platí aj pre náhradné diely alebo súčiastky. Práve z tohto dôvodu je potrebná ich zvýšená ochrana. Najčastejšie sú totiž náchylné práve na poškodenie displeja. Keďže u dotykových zariadení slúži displej nielen na zobrazovanie informácií, ale aj na ovládanie zariadenia, tak akákoľvek chyba na displeji znemožňuje plnohodnotné využitie.

Práve ochranná fólia je to, čo dokáže zabrániť poškodeniu displeja. Vďaka nej dokážete zabrániť menšiemu, ale aj väčšiemu poškodeniu displeja, v závislosti od kvality fólie a aj spôsobu namáhania.

Fólie ponúkané na trhu

Na trhu sú dva druhy fólií, prvou skupinou sú lacnejšie fólie, ktoré sa nazývajú aj mäkké. Tieto dokážu plnohodnotne ochrániť displej vášho zariadenia, no ich životnosť je obmedzená a počas životnosti smartfónu ich viacero obmeníte.

Druhou skupinou sú takzvané tvrdené fólie, nazývané aj sklá. Hoci sú drahšie v porovnaní s mäkkými fóliami, ich životnosť je výrazne dlhšia. Pri správnej aplikácii by mali vydržať počas celej používania smartfónu. Preto pokiaľ hľadáte fóliu na dlhú dobu bez nutnosti ďalšej starostlivosti, mali by ste siahnuť práve po tvrdenej fólii.

Pri kúpe ochrannej fólie sa však určite zamerajte iba na originálne fólie pre vaše zariadenie, pretože tie univerzálne nemusia správne fungovať. Rovnako aj ich nalepenie alebo neskoršie odstránenie môže byť problémom.

Nalepenie ochrannej fólie je jednoduché

1. Fóliu opatrne vybaľte tak, aby sa nepokrčila alebo nezašpinila, nesmú na nej byť žiadne nečistoty alebo odtlačky prstov.

2. Nejaký čas pred nalepením telefón nepoužívajte. Mobil sa totiž zahrieva a to môže spôsobiť bublinky pod nalepenou fóliou.

3. Nezabudnite telefón predtým poriadne očistiť. Displej musí byť úplne čistý. Najlepšie je pomocou vlhkej handričky vyleštiť a utrieť do sucha.

4. Ak ste dostali k telefónu aj aplikačnú sadu, určite ju použite. Ak nie, nájdite si niečo, čím zarovnáte nalepenú fóliu.

5. Fóliu po odlepení z obalu opatrne priložte na displej mobilu. Najprv priložte fóliu na jeden okraj a pomaly postupujte na ďalšie strany. Nezľaknite sa, keď sa objavia bublinky, je to bežné. Trpezlivo a opatrne ich vytlačte. Netlačte príliš, aby ste nepoškodili fóliu.

6. Následne pretrite fóliu suchou handrou a fólia je dokonalo nalepená.