Samsung Galaxy S6 prichádza aj na slovenský trh

samsung-galaxy-s6-2_1Vlajková loď inteligentných telefónov Samsung, teda Samsung Galaxy S6, prichádza aj na slovenský trh. Dlho očakávaná novinka, ktorá bola predstavená na kongrese MWC 2015 v Barcelone, teda prichádza aj k nám. Podľa prvých odhadov sa môžeme pripraviť nielen na nárast výkonu, ale aj na nárast ceny tohto prémiového zariadenia. Čo tento špičkový smartfón prináša sa dozviete aj z tohto článku.

 

 

Porovnanie vzhľadu modelu S6 so staršími súrodencami

Nový Samsung S6 je na prvý pohľad veľmi podobný modelom S5 a S4. Táto podobnosť však ostáva iba na úrovni vonkajších tvarov. Pri podrobnejšom pohľade je jasné, že zariadenie prešlo viacerými zmenami. Najmä čo sa týka využitých materiálov, kde plasty nahradil kovový rám a kvalitné odolné sklo z oboch strán. Vďaka tomu je už na prvý pohľad jasné, že ide o prémiový produkt.

Systém je jednoznačne rýchlejší a čistejší

V Samsungu Galaxy S6 je, ako už u tejto značky býva zvykom, využitý jeden z najnovších a najvýkonnejších hardwarov, aký trh s mobilnými zariadeniami momentálne ponúka. Vďaka tomu je systém a ovládanie telefónu veľmi rýchle a pohodlné.

Využitie grafickej nadstavby Touchwiz prinieslo aj prevzdušnenie celkového grafického dizajnu. Vďaka využitiu tejto nadstavby je systém bez zbytočných widgetov a celý sa nesie v štýle materiálneho dizajnu, rovnako ako aj celkový vzhľad zariadenia.

Kvalitné fotografie sú samozrejmosťou

Tie zachytáva 16 Mpx kamera vzadu a 5 Mpx kamera vpredu. Vďaka grafickej rýchlosti systému je zaostrenie fotografie iba otázkou zlomkov sekúnd. Prekvapením je však mierne vytŕčajúca zadná kamera, ktorá je rovnakým prekvapením ako u konkurenčného zariadenia od Apple.

Zachytené fotografie sa zobrazujú na 5,1 palcovom Super AMOLED displeji, ktorý ma rozlíšenie 2560 x 1440 pixelov a je označované ako QHD. Vďaka tomuto displeju sa kvalita displejov u mobilných zariadení posunula na úplne novú úroveň.

Kedy bude Samsung Galaxy S6 dostupný na Slovensku?

Pri svetovej premiére bolo naplánované spustenie predaja v prvých 20 krajinách na 10. apríla 2015. Slovensko bohužiaľ medzi tými krajinami nebolo. Avšak oficiálne zastúpenie Samsung na Slovensku, a aj najsilnejší operátor na našom trhu, potvrdili jeho uvedenie na náš trh už 17. apríla 2015. Tak sa všetci fanúšikovia Samsungu môžu tešiť a pripraviť sa na kúpu tejto novinky.