Viete, ktorý typ krytov na mobily vám bude vyhovovať? Prečítajte si naše malé porovnanie

obaly-na-mobily

V spleti množstva typov a dizajnov krytov na mobily môže byť občas poriadne náročné vybrať si pre seba ten správny. Aj v našom internetovom obchode vám ponúkame všetky základné typy obalov na mobily, a preto vám prinášame ich malé porovnanie.

 

 

 

 

Preferujete skôr zadné kryty? Ktorý materiál si vybrať?

Azda úplnou klasikou medzi obalmi na mobily sú silikónové kryty. Tie sú spravidla dostupné v prevedení zadných krytov, ktoré chránia zadnú konštrukciu telefónov. Ich výrobným materiálom je pružný a ľahký silikón, preto vás tieto kryty vo vrecku príliš neťažia a veľmi dobre sa držia v ruke. Navyše, silikón má schopnosť absorbovať energiu, ktorej je mobil vystavený pri páde, čo znižuje riziko jeho poškodenia pri podobných situáciách. V prospech silikónových krytov hrá aj obrovské množstvo dostupných dizajnov, z ktorých si môžete vybrať taký obal na mobil, po akom túžite.

Medzi zadné kryty na mobily patria aj tvrdé plastové obaly. Tie spájajú výhody silikónových, sú ale zvyčajne tenšie. Pri nárazoch však po absorbovaní energie môžu prasknúť, čo v prípade silikónovej alternatívy nebýva zvykom.

Jednoznačne najodolnejšie zadné kryty sú tie vyrobené z kovu, no nezabúdajte, že za kvalitu si musíte pripraviť pár eur navyše. Vyššia investícia sa vám vráti v podobe naozaj vysokej životnosti. Z dôvodu svojho „chladnejšieho“ dizajnu sú ideálne skôr pre pánov, no samozrejme, farebné prevedenia kovových zadných krytov obľubujú aj dámy.

Nezabúdajte, že všetky zadné kryty na mobily musíte na zaistenie čo najväčšej bezpečnosti pre svoj telefón kombinovať aj s vhodnou fóliou na displej alebo ochranným sklom.

360 stupňové obaly 2 v jednom

Zadná a predná časť 360 stupňových krytov sú vyrobené z plastu, pričom ich dopĺňa aj ochranné sklo na displej. To na rozdiel od bežných fólií nechráni len pred škrabancami, ale pri pádoch absorbuje energiu a bráni rozbitiu obrazovky. Kompaktný 360 stupňový kryt preto zabezpečí prvotriednu bezpečnosť mobilov pri akomkoľvek náraze či poškriabaní. Výhodou je aj ich pohodlné držanie v ruke, ľahké čistenie a nízka hmotnosť. Navyše, nemusíte sa báť, že by výrazne zväčšovali hrúbku telefónu, pretože tieto 360 stupňové kryty sú naozaj veľmi tenké.

Multifunkčné flip case obaly

Viacero využití naraz vám dokážu ponúknuť flip case puzdra, ktoré sa skladajú zo zadnej fixnej a prednej otvárateľnej časti. Tá sa môže otvárať buď smerom nadol, alebo do strany. Do otvárateľnej časti si často môžete uložiť aj platobnú kartu, občiansky preukaz či bankovku, a preto vám napríklad pri večernom posedení v meste dokážu nahradiť aj peňaženku. Pri kúpe si ale musíte uvedomiť, že takéto flip case puzdrá výraznejšie zväčšujú rozmery telefónu, než zadné kryty. Sú preto vhodné najmä vtedy, ak mobil bežne nosíte v taške alebo v ruke, a nie vo vrecku nohavíc.