Používanie krytov na mobily má význam. Ukázali to aj výsledky nášho užívateľského prieskumu

PRE_MOBILY_infografika-nahladV uplynulých dňoch sme na stránke nášho internetového obchodu uskutočnili používateľský prieskum týkajúci sa používania ochranných krytov na mobily a ich funkcie pri zmierňovaní dôsledkov poškodenia. Poďme sa spoločne pozrieť na jeho výsledky.

 

 

Ochranné fólie nepodceňujte

Prvá otázka prieskumu sa zameriavala na ochranné fólie na displej, ktoré sú nesmierne dôležité. Z výsledkov vyplýva, že ochrannú fóliu v súčasnosti používa 54,3% respondentov. Toto číslo je relatívne nízke, a preto by bolo potrebné využívanie ochranných fólií značne rozšíriť. Veď v niektorých situáciách dokážu displeju doslova zachrániť život.

Obal na mobil si kupujeme kvôli jeho ochrane

Ďalšie otázky sa týkali už bezprostredne krytov a obalov na mobily. Tie sú vo všeobecnosti veľmi obľúbené, pričom až 37% ľudí vlastní viac ako jeden kryt a takmer tretina mení ochranný obal na telefón aspoň jedenkrát do roka. Hlavným dôvodom na kúpu krytov a puzdier na telefón je samozrejme jeho ochrana, čo uviedli až 3/4 účastníkov prieskumu. 17% ľudí si ochranný kryt na mobil kupuje aj z dôvodu vylepšenia jeho imidžu.

Až 70% zničených telefónov nechránil kryt

Posledná časť nášho krátkeho prieskumu sa týkala priamo poškodenia mobilov. Tretina zúčastnených uviedla, že sa im aspoň raz v živote podarilo rozbiť telefón. Až 70% zo všetkých zničených mobilov nechránil žiaden kryt. Aj toto číslo je jasným dôkazom, že používanie ochranných doplnkov k telefónom má svoje opodstatnenie.

PRE_MOBILY_infografika_2_1