Xiaomi prinieslo cenovú revolúciu na trhu smartfónov. Čím je značka výnimočná?

Xiaomi je čínska spoločnosť vlastnená podnikateľom Lei Junom, ktorý je podľa časopisu Forbes v prvej tridsiatke najbohatších ľudí v Číne. V roku 2011 značka predstavila svoj prvý smartfón a rozpútala na trhu revolúciupomer ceny ku kvalite bol jedinečný – za málo peňazí ste dostali skvelú technológiu. Aj vďaka tomuto prístupu Xiaomi predalo už o tri roky od predstavenia svojho prvého chytrého telefónu neuveriteľných 61 miliónov kusov týchto zariadení za 12 mesiacov. Výnimočnosť tejto značky najlepšie ukážu jej výrobky. Vybrali sme pre vás 3 zaujímavé kúsky, na ktorých vám povieme, v čom je Xiaomi jedinečné.

Xiaomi Redmi 3

Práve tomuto modelu Redmi 3 sa podarilo rozpútať cenovú revolúciu v najnižšej triede. Cena tohto Xiaomi sa pohybovala na úrovni 200 eur, aj preto bol pre mnohých odborníkov milým prekvapením jeho výkon. Procesor Snapdragon 616 s výkonom 1,5 GHz, 2 GB RAM a 16 GB vnútornej pamäte by ste očakávali skôr pri vyšších triedach. Čínsky výrobca sa však rozhodol, že v svojej kategórii urobí z Redmi 3 víťaza. A to sa mu aj vďaka batérii so skvelou výdržou, kvalitnému 5-palcovému LCD displeju a pevnému kovovému krytu skutočne podarilo.

kryt-xiaomi-redmi3-premobily.sk

Xiaomi Mi4

Narozdiel od Redmi 3 tento model od Xiaomi má plastový predný aj zadný kryt, kovová je však lišta po obvode telefónu. Aj vďaka nej máte pocit, že v ruke držíte kvalitný smartfón. Po chvíli používania sa tento pocit zmení na skutočnosť – na 5-palcovom Full HD displeji vyzerajú snímky z 13-megapixelového fotoaparátu Sony skutočne dobre. Xiaomi Mi4 dokonca zvládne natáčať videá aj v 4k rozlíšení. Kvalitu obrazovky oceníte aj pri ich prehrávaní či surfovaní na internete. Procesor Snapdragon 801 s taktom 2,5 GHz a 3 GB RAM sa stará o skvelý výkon sprevádzaný veľmi dobrou výdržou batérie. Xiaomi sa opäť podarilo vyrobiť smartfón, ktorý vo svojej cenovej kategórii patrí medzi špičku.

obal-xiaomi-mi4-premobily.sk

Xiaomi Mi5

Xiaomi týmito telefónmi fanúšikov poriadne namlsalo a na nástupcu Mi4 čakali 18 mesiacov. Keď čínska spoločnosť uviedla na trh Mi5, stal sa z neho okamžite hit – dokonca nestíhali vyrábať telefóny – taký bol po nich dopyt.  Niet sa čomu čudovať, približne za 400 eur získate podobné zariadenie ako výrazne drahší Samsung Galaxy S7 či HTC 10. 5,15-palcový Full HD displej, skvelý 16-megapixelový fotoaparát, vyladený systém či pekný dizajn. To všetko podporené výborným výkonom a lepší telefón v tejto cenovej kategórii len sotva nájdete.

kryt-xiaomi-mi5-premobily.sk_1

Presne týmto sú smartfóny čínskej spoločnosti výnimočné. Nech už máte ktorýkoľvek z týchto telefónov, ktoré pomohli značke Xiaomi stať sa lídrom v kategórii cena/výkon, nezabudnite ich chrániť. Obal, tvrdené sklo či kryt  na mieru vášmu Xiaomi výrazne predĺžia životnosť vášmu zariadeniu.