Mobilné telefóny iPhone sú fenoménom svojej doby. Čím si vás získajú?

iphone-apple-premobily.skSpoločnosť Apple založila v roku 1976 trojica dnes už legendárnych mien – Wozniak, Jobs a Wayne. V súčasnosti je značka s odhryznutým jablkom najcennejšou na svete – jej hodnota sa odhaduje na neuveriteľných 154 miliárd amerických dolárov. Apple najprv vyrábalo osobné počítače, neskôr sa pridali MP3 prehrávače a potom spôsobila obrovskú revolúciu v oblasti mobilných telefónov. Prvý iPhone s perfektne vyladeným systémom a výkonom predstavil Steve Jobs už v roku 2007. Za 11 rokov ubehli smartfóny tejto značky dlhú cestu a aj dnes prinášajú používateľom radosť z technológií. Aké boli ostatné tri modely smartfónov Apple?

iPhone 5

Apple si zakladá na svojom precíznom dizajne a inak to nie je ani pri iPhone 5 – zadný hliníkový kryt, v porovnaní so štvorkovou verziou väčší displej či použité kvalitné materiály. Poteší vyladený dvojjadrový procesor, ktorý bezproblémov zvláda plynulý chod aj pri väčšom vyťažení. Iphone 5 sa môže pochváliť skvelým 8-pixelovým fotoaparátom, s ktorým dokážete robiť snímky ako profesionáli s niekoľkonásobne drahšou technikou. Milovníkov hudby poteší skvelé spracované rozhranie s hudbou. Apple sa však 5-kový model rozhodol doviesť k dokonalosti a neskôr predstavil iPhone 5S. V porovnaní s „päťkou“ sú pre neho typické ešte odolnejšie materiály, lepšia výdrž batérie či možnosť natáčať slowmotion videá.

iPhone 6

Po iPhone 5 predstavil Apple ďalšiu novinku s poradovým číslom 6. Jeden zo zásadných rozdielov ste spozorovali už po prvom chytení do ruky – iPhone 6 je v porovnaní so svojím päťkovým predchodcom vyšší o takmer 15 mm, širší o necelých 9 mm a ťažší o 17 gramov. Vďaka týmto rozmerom sa fanúšikovia Applu dočkali väčšieho a jemnejšieho displeja s rozlíšením 1334x750 a silnejšej batérie. Väčší displej ocení každý, kto rád a veľa píše, pretože na „šestke“ hravo zvládnete napísať aj dlhší mail. Samostatnou kategóriou je perfektný 8-megapixelový fotoaparát s rýchlym automatickým zaostrovaním, ktoré v tej dobe patrilo medzi najlepšie na svete.

iphone 6s

iPhone 7

Najnovším prírastkom do rodiny smartfónov je iPhone 7. Ten rozprúdil veľké diskusie o tom, či sa v Appli zbláznili, alebo urobili opäť skvelý vizionársky krok – iPhone 7 je prvý mobilný telefón, ktorému odstránili 3,5 mm jack. Túto absenciu kompenzuje jednoduché prepojenie s EarPods a výborné stereo reproduktory. Už klasicky perfektne spolupracuje hardvér so softvérom, môže za to aj veľmi dobre vyladený iOS 10. Keď k tomu pripočítame super fotoaparát s optickou stabilizáciou či odolnosť voči vode, bez obáv môžeme tvrdiť, že iPhone 7 je jeden z najlepších smartfónov na trhu.

 Aj preto by bola škoda, keby ste si ho poškodili (alebo ktorýkoľvek iný iPhone), preto nezabúdajte na tvrdené sklá, ochranné obaly či púzdra na mieru pre telefóny iPhone. Táto nenáročná investícia výrazne predĺži životnosť aj vášho smartfónu.