Uľahčite si home office: Vieme, ktoré doplnky by vám nemali chýbať

V časoch práce z domova je potrebné si tento náročný čas čo možno najviac zjednodušiť. K tomu vám poslúžia rôzne praktické doplnky pre počítače, tablety i mobily. Ktoré kúsky patria medzi tie najšikovnejšie?

Pracujete z domu? Radi vám pomôžeme niekoľkými tipmi na príslušenstvo, ktoré vašu prácu výrazne uľahčí. Ak ste si zaobstarali do domácnosti nové zariadenie, je dobré myslieť na to, aké ďalšie príslušenstvo k nemu budete chcieť neskôr pripojiť. Dnešné zariadenia majú menej portov a bez dokovacej stanice do nich často už iný kábel nezapojíte.

V našej ponuke nájdete široký výber video káblov a redukcií, USB-C, WiFi-HDMI, HDMI-HDMI, Mini DisplayPort, a mnohé iné typy káblov a adaptérov. Záleží iba na výstupe vášho zariadenia a vstupe do zariadenia, ktoré chcete pripojiť. Prepojte svoj počítač napríklad aj s externým monitorom, TV alebo projektorom pomocou video redukcie na HDMI a užite si celkom nový rozmer práce.

Ak potrebujete viacero výstupov, odporúčame zaobstarať si dokovaciu stanicu s niekoľkými výstupmi pre pripojenie externého príslušenstva. Na nezaplatenie sú aj bezdrôtové nabíjačky, ktoré vám poslúžia všade tam, kde práve nie je prívod energie. Nabíjajte vaše zariadenia bez potreby káblov jednoducho a rýchlo.

Píšte rýchlo a pohodlnejšie

Ako? Stačí, ak pripojíte k svojmu tabletu originálnu bluetooth klávesnicu alebo klávesnicu, ktorá je už súčasťou puzdra na tablet. Výhodné je tiež používať smart ceruzku namiesto prstov, práca na vašom tablete bude ešte o čosi jednoduchšia. Môžete s ňou písať, kresliť alebo ju využijú vaše ratolesti počas hier. Nezabudnite pritom ani na poriadny obal, vášmu tabletu alebo telefónu urobí veľkú službu aj tvrdené sklo. Oceníte ho najmä v prípade, že sa vášho zariadenia zhostia tí najmenší.

Odpútajte sa od hluku okolia pomocou slúchadiel

Ďalšou vychytávkou, ako si užiť prácu z domu, je odpútať sa od hluku okolia. S tým vám pomôžu slúchadlá. Krik detí, zapnutá televízia alebo iné rušivé elementy vás viac nebudú vytrhávať z koncentrácie.

Ak sa rozhodnete zmeniť pôsobisko a vybrať si na prácu napríklad lavičku v parku, alebo sa vydáte na dlhšiu prechádzku, nezabudnite si vziať externú batériu – power bank. Pri nabíjaní vám tiež skvelo poslúži aj nabíjací stojan alebo nabíjacia stanica s viacerými USB portmi.

Nezabúdajte na pohyb ani počas home office

Majte o svojich aktivitách prehľad v každej dobe. Zadovážte si smart hodinky alebo náramok, ktorý bude monitorovať váš životný štýl. Odhaľte, kde pridať a kde naopak, ubrať. Doprajte si komplexnú analýzu vášho spánku, majte prehľad o spálených kalóriách, spoznajte svoje rezervy alebo sa naučte pravidelnosti v rámci športových aktivít. Lepšou verziou samého seba môžete byť aj počas pandémie a home office, ktorý so sebou prináša. Zjednodušte si tieto náročné časy a doprajte si elektronických pomocníkov, ktorí vám pobyt doma značne uľahčia.