Chcete streamovať hudbu? Zistite, ktorá „apka“ je pre vás najlepšia

MP3 formátom, CD nosičom a klasickému prehrávaniu hudby, zdá sa, pomaly odzvonilo. V kurze je streamovanie. Na slovenskom trhu nájdete viacero aplikácií, ktoré ponúkajú odlišné služby. Ktorá sa vám najviac oplatí?

Spotify pre celú rodinu

Aplikácia, ktorá je doslova synonymom streamovania. Spotify môžete používať bezplatne alebo pomocou Premium členstva už od 5,99 eur mesačne, rodinný balíček Premium for Family je dostupný za 8,99 eur mesačne pre šesť rodinných príslušníkov pod jednou strechou. Bezplatní používatelia sú obmedzovaní reklamami, počtom preskočení skladieb za hodinu a nutnosťou pripojenia k dátovým službám. Bez predplatného si hudbu z vašej knižnice môžete užívať len v náhodnom poradí, ktoré vám vyberie Spotify, pričom do playlistov zaraďuje aj navrhované skladby. Ak však máte Premium členstvo, žiadne obmedzenia sa vás netýkajú a dostáva sa vám kvalitnejší zvuk. Spotify má veľmi rozmanitú knižnicu a perfektne spolupracuje s modernými autami, inteligentnými reproduktormi a hlasovými asistentmi.

Deezer si užijú zákazníci Telekomu

Deezer môžete využívať zadarmo alebo prostredníctvom predplatného Deezer Premium za 5,99 eur mesačne alebo v rodinnej verzii za 8,99 eur mesačne až pre šesť osôb. Ak ste fanúšik kvalitnej hudby a máte vysoké nároky, presne pre vás je určené členstvo Deezer HiFi za 11,99 eur mesačne. Pravidlá počúvania zadarmo Deezer skopíroval od Spotify. Je vám umožnené len online, s reklamami a v poradí, ktoré režíruje Deezer, pesničky tiež počúvate v komprimovanom formáte. Zákazníci Telekom, pozor! Prvých 12 mesiacov môžete službu Premium získať za cenu 2,99 eur s viazanosťou na jeden rok. Deezer spolupracuje s operačnými systémami Android, iOS, BlackBerry a Windows Phone. 

Tidal pre milovníkov kvalitného rapu a hip hopu

Streamovacia služba Tidal bezplatne nefunguje. Tidal Premium ako základné predplatné začína na sume 5,99 eur mesačne, Tidal HiFi so špičkovou kvalitou prehrávania vyjde na 11,99 eur mesačne. Čo všetko táto platforma ponúka? Môžete si okrem vytvárania nových unikátnych playlistov importovať existujúce, k dispozícii máte aj offline prístup k hudbe a sledovať môžete tiež hudobné videá. Oba typy streamovania ponúkajú variant pre rodiny – základný pre 5 používateľov za 8,99 eur mesačne, HiFi variant pre 5 spolubývajúcich stojí 17,99 eur mesačne. Knižnica tejto v USA veľmi obľúbenej aplikácie je zameraná najmä na r´n´b, pop, hip hop a rap. Tidal spolupracuje s iOS a Androidom, tiež skvelo funguje s rozmanitým audio vybavením, pri známych značkách je „spolupráca“ s Tidal aplikáciou samozrejmosť.

Apple Music sa oplatí vysokoškolákom

Bezplatne ho využívať nemôžete, no ak sa preň rozhodnete, prvé tri mesiace sú zadarmo a odber sa dá zrušiť bez poplatku. Štandardné predplatné začína na 5,99 eur mesačne a ponúka online, offline a exkluzívny obsah, rodinný balíček pre šiestich stojí rovnako ako pri Spotify – 8,99 eur mesačne. Študenti vysokých škôl majú výhodu – členstvo na štyri roky ich vyjde len na 2,99 eur mesačne. Apple Music môžu okrem majiteľov zariadení s iOS využívať aj majitelia Androidov. Samozrejme, ideálne funguje so zariadeniami Apple, majitelia inteligentného reproduktora Apple HomePod by nad inou aplikáciou nemali ani premýšľať.

sluchadla

Amazon Music dostupný už od 2,49 eura

Amazon s bezplatnou knižnicou hudby sa nevyrovná predplatnému Amazon Music Unlimited za 9,99 eur mesačne, kde máte prístup k online knižnici s 50 miliónmi skladieb – môžete ich počúvať offline a bez reklám. Zaujímavá ponuka? Ak si chcete členstvo aktivovať na jednom zariadení Echo, vyjde vás len na 2,49 eur mesačne, pri rodinnom účte je to 3,99 eur. Rodinné predplatné Unlimited pre šiestich stojí 14,99 eur mesačne, rovnako tak vás vyjde aj predplatné Music HD. Máte účet Prime? Hudbu môžete počúvať za cenu 7,99 eur mesačne – prístup máte k 2 miliónom skladieb. Rodinné predplatné Music HD stojí 19,99 eur mesačne. Amazon podporuje najznámejšie operačné systémy a niekoľko ďalších obľúbených zariadení – viac info nájdete priamo u distribútora.

Google Play Music využíva vlastnú knižnicu

Funguje inak ako ostatné služby. Play Music od Googlu môžete využívať bezplatne a bez rušivých reklám, no s vlastnou hudbou. Prístup do rozsiahlej online knižnice získate za 5,49 eur mesačne. Nahrať si do svojej knižnice môžete až 100 tisíc skladieb, ktoré odomknete pre všetky vaše zariadenia. Google Play Music podporuje okrem systému Android aj iOS, audio zariadenia Sonos, samozrejmosťou je spolupráca s Android Auto a Android TV.

Youtube Music zvýhodňuje študentov

Táto streamovacia služba je zadarmo za rovnakých podmienok aké ponúkajú aplikácie Spotify či Deezer. Veľký mínus? Službu v bezplatnej verzii nemôžete prehrávať na pozadí. Riešenie? YouTube Music Premium za 5,99 eur mesačne spomínané obmedzenia odstráni. Hudbu tak budete môcť prehrávať offline vo vami stanovenom poradí, bez reklám a na pozadí. Vysokoškoláci po overení získajú zľavu a streamovať môžu za 2,99 eur mesačne celé štyri roky. Rodinný balíček je dostupný za klasických 8,99 eur pre šiestich členov domácnosti. Aplikácia využíva Android aj iOS. Predplatitelia môžu používať nižší dátový tok a šetriť dáta, prípadne si zvoliť vyšší, ktorý ponúka kvalitnejší zvuk.

Ste fanúšikom streamovania hudby? Prehrajte si vaše obľúbené skladby na prvotriednych reproduktoroch Nillkin alebo Blitzwolf, ktoré ponúkajú jedinečnú kvalitu a špičkový zvuk. Alebo si radi doprajete hudobnú kulisu počas behania či iného športu? Spoľahnite sa na obľúbené značky ako JBL, Hoco či Baseus, vyskúšajte aj populárne bluetooth slúchadlá, ktoré používate bezdrôtovo a dožičia vám maximálny komfort.