Bezdrôtové slúchadlá: Aký typ si vybrať?

Typ pripojenia, prevedenie, účel slúchadiel i výdrž batérie alebo vodoodolnosť a mnohé ďalšie faktory pri hľadaní tých „správnych“ slúchadiel rozhodujú. Viete, čo by okrem kvalitného zvuku mali poskytovať tie vaše?

Patríte medzi tých, ktorí si radi vychutnajú dobrú hudbu počas behu, počúvate audioknihy alebo sa jednoducho chcete v práci izolovať od zvyšku kancelárie? Nevyhnutnosťou sú pre vás slúchadlá, ktoré vám ponúknu kvalitný zvuk. Na trhu nájdete mnohé prevedenia – nenápadné slúchadlá do uší i dizajnovo prepracované headsety, ktoré na seba strhnú pozornosť. Bluetooth slúchadlá patria medzi najobľúbenejšie typy slúchadiel vôbec.

Základom je voľba prevedenia

Bezdrôtové slúchadlá sú všetky slúchadlá, ktoré na svoju prevádzku nepotrebujú pripojenie pomocou kábla. Ide najmä o slúchadlá s pripojením pomocou bluetooth alebo pomocou rádiofrekvencie – RF.

Začínate s výberom bezdrôtových slúchadiel? Rozhodnite sa, či sú pre vás vhodnejšie slúchadlá do uší alebo s konštrukciou cez hlavu – headsety. Ak budete používať slúchadlá často bez prístupu k zásuvke, zamerajte sa na výdrž batérie a možnosť pripojenia kábla. Určite si pri vašom prieskume preštudujte používateľské recenzie bezdrôtových slúchadiel.

Nájdite slúchadlá presne pre svoje uši

Každému vyhovuje niečo iné, každý slúchadlá využíva trochu iným spôsobom. Slúchadlá by vás najmä nemali tlačiť a nemali by vám z uší ani vypadávať. Športové slúchadlá musia pevne sedieť a mali by byť odolné voči vode.

Na trhu nájdete dva základné typy konštrukcií – buď so zakončením priamo do uší, alebo s prevedením cez hlavu, ktoré spája obe slúchadlá. Bude vám viac vyhovovať menší typ bez konštrukcie alebo práve naopak, pevný rám so slúchadlami? Ak si odpoviete na túto otázku, opäť vás posunie bližšie smerom k vášmu výberu.

Bluetooth slúchadlá sú mimoriadne obľúbené

Bezdrôtové slúchadlá možno podľa technológie pripojenia rozdeliť do dvoch hlavných skupín. Najpoužívanejšou technológiou je bluetooth, ktorý je univerzálny a dá sa pripojiť spravidla ku všetkým smartfónom a notebookom, na trhu však nájdete aj slúchadlá s RF – rádiofrekvenciou. Pred kúpou slúchadiel odporúčame overiť, či zariadenie, s ktorým ich chcete spárovať, podporuje danú technológiu pripojenia.

Ako fungujú bezdrôtové slúchadlá s technológiou bluetooth?

Je to jednoduché – netreba im žiaden kábel. Slúchadlá využívajúce pripojenie prostredníctvom bluetooth umožňujú pripojenie bez špeciálneho vysielača ku všetkým zariadeniam, ktoré bluetooth podporujú. Ako to vyzerá v praxi?

Cez bluetooth sa jednoducho prepojíte so svojím multimediálnym zariadením a voľne sa pohybujete v jeho blízkom okolí. Výrobcovia najčastejšie uvádzajú dosah signálu od desať až do sto metrov. Sila signálu sa odvíja od toho, koľko „prekážok“ v rámci priestoru musia prijímač a vysielač zdolať. V našej ponuke nájdete najznámejšie značky ako JBL, Hoco, Baseus, Samsung a mnohé iné.