Tipy, ako si vybrať tašku na notebook

Prenášanie notebooku v obyčajnej taške alebo batohu mu vôbec neprospieva. Veľmi ľahko sa môže stať, že sa vaše zariadenie pri takomto zaobchádzaní poškodí. Ak ste si tento „spôsob prepravy“ už vyskúšali, iste ste zistili, že má aj iné nevýhody. Ako si vybrať tašku na notebook, v ktorá vám bude vyhovovať, vám poradíme v nasledujúcom článku.

Taška na notebook do práce aj na pracovné cesty

Tašku na notebook využijete na každodenné nosenie do práce, obchodné stretnutia i služobné cesty. Poskytne vám dostatok priestoru na váš počítač a potrebné dokumenty a pohodlne do nej uložíte tiež doklady a písacie potreby. Vnútorné priečinky umožňujú prehľadné usporiadanie vecí. Postačí len otvoriť zips a rýchlo nájdete všetko, čo potrebujete.

taska-na-notebook-remax-carry

Na čo myslieť pri výbere

Aby taška na notebook vyhovovala vašim nárokom, pri výbere sa zamerajte na niekoľko parametrov.

1. Rozmery tašky a notebooku

Najdôležitejším parametrom sú rozmery. V popise tašky nájdete uvedenú veľkosť uhlopriečky notebooku, ktorému bude vyhovovať. Tento rozmer sa udáva v palcoch. Veľkosť je dôležitá nielen preto, aby sa vám vaše zariadenie do tašky zmestilo. Aj priveľký priestor nebude vhodný. V ňom by totiž počítač nebol dostatočne ukotvený.

2. Polstrované popruhy

I keď váha notebooku a dokumentov nemusí byť veľká, pri dlhšom prenášaní oceníte polstrovaný popruh. Pre dokonalý komfort by sa mala dať tiež nastaviť jeho dĺžka. Ak uprednostňujete nosenie tašky v rukách, skontrolujte, či sa popruh dá odnímať. Odnímateľný popruh môžete nechať doma alebo ho pre prípad potreby nosiť v taške so sebou.

3. Bezpečnosť

Bezpečnosť notebooku je najčastejším dôvodom pre kúpu tašky. Mala by ho dokázať ochrániť pred vlhkom, prachom, poškriabaním a mechanickým poškodením. Priehradka pre notebook by preto mala byť obohatená o výplň, ktorá znižuje riziko pri prenášaní.

4. Vnútorné usporiadanie

To, aké vnútorné usporiadanie tašky na notebook vám bude vyhovovať, záleží na vašich potrebách. Ak si často nosíte prácu aj domov, presvedčte sa, že má dostatočné vnútorné členenie. Výhodou sú tiež bočné priehradky na zips, vyhradené miesto pre mobil, prípadne perá. Niektoré tašky sú vybavené aj možnosťou pripnutia kľúčov. Všetko, čo budete po celý deň potrebovať, tak budete mať na jednom mieste bez nutnosti vziať so sebou ďalšiu tašku, kabelku či batoh.

5. Dizajn

Keďže sa taška na notebook stane stálym doplnkom vášho outfitu, za úvahu stojí tiež jej dizajn. V našej ponuke sme mysleli na požiadavky mužov aj žien. Vybrať si môžete tašky v neutrálnej čiernej farbe, ktoré zladíte s každým oblečením do práce. Pre dámy s nárokmi na eleganciu sú k dispozícii modely v prispôsobenom strihu a módnych odtieňoch.

remax-carry-taska-na-notebook