Snímanie odtlačkov prstov priamo z Gorilla Glass môže spustiť revolúciu v dizajne chytrých zariadení

snimanie-odtlackovSystémové tlačidlá, ktoré sa nachádzajú mimo obrazovky smartfónov, sa môžu v budúcnosti úplne vytratiť a priestor, ktorý zaberajú, poslúžiť na zväčšenie displeja. Postarať sa o to dokáže nový systém snímania odtlačkov prstov na Gorilla Glass, ktorý vyvinula spoločnosť Sonavation.

 

 

 

Predstavená technológia sa zakladá na snímaní odtlačkov ultrasonickými 3D biometrickými snímačmi, ktoré sú bezprostredne spojené so sklom obrazovky typu Gorilla Glass. A to sa dnes využíva na takmer každom mobilnom telefóne či tablete. Ak si túto technológiu osvoja aj samotný výrobcovia, je veľká pravdepodobnosť, že sa práve spoločnosť Sonavation zaslúži na spustení obrovskej revolúcie v dizajne jednotlivých zariadení.

Nová technológia prináša nové výzvy

Vďaka tejto novinke sa môže maximalizovať plocha obrazovky takmer na celý smartfón alebo tablet, pretože už nebude potrebná prítomnosť iných snímačov v súčasnosti nachádzajúcich sa na tlačidle domov a na iných systémových tlačidlách. Výrobcom však nadhadzuje náročnú výzvu na vyvíjanie iných alternatívnych spôsobov určených na ovládanie mobilných zariadení.

Technológia snímania odtlačkov prstov priamo v skle je schopná vďaka pokročilému hardvéru a softvéru identifikovať odtlačok, a to bez ohľadu na zvýšenú vlhkosť, prítomnosť mastnoty či nečistôt na pokožke. A aj to zvyšuje jej šancu na využitie v skutočnej praxi. Spoločnosti Sonavation preto držíme palce, aby svojimi novými snímačmi odtlačkov zabodovala aj u samotných výrobcov.