Novinky z berlínskeho veľtrhu IFA 2015

IFA_berlin2015Výrobcovia mobilných technológií radi predstavujú svoje novinky naozaj veľkolepo. Kde inde by preto našli ideálnejšie prostredie, ako na medzinárodnom veľtrhu IFA Berlín 2015, ktorý sa konal v dňoch 4.až 9.septembra. Aké nové mobilné telefóny počas jeho trvania prezentovali lídri na trhu so smartfónmi?

 

 

 

Nová vlajková loď SONY

Azda najväčšiu pozornosť vzbudila japonská spoločnosť SONY, ktorá na veľtrhu v Berlíne oficiálne prvýkrát predstavila svoju novú vlajkovú loď – rad chytrých telefónov SONY Xperia Z5. Ten bude určený najmä pre všetkých vášnivých fotografov, pretože prináša extrémne kvalitný fotoaparát s rozlíšením až 23 MPx a ultrarýchlym zaostrovaním, ktoré trvá len 0,03 sekundy. Z5 sa na trh dostane v troch veľkostných prevedeniach s uhlopriečkami obrazovky 4,6 , 5,2 a 5,5 palcov, ktoré sa budú líšiť len rozlíšením a veľkosťou operačnej pamäte. Cena žiadneho z modelov zatiaľ nie je známa.

Huawei predstavil to najlepšie, čo doteraz vyrobil

Novinárov na výstave IFA 2015 zaujala aj čínska značka Huawei, ktorá prezentovala doteraz najlepší smartfón, aký vzišiel z jej dielní. Model Mate S sa nesnaží kopírovať iné telefóny, ale prináša svoj charakteristický dizajn a prvky, ktoré ho odlišujú od konkurencie. Spomenieme napríklad 5,5 palcový displej, ktorý je po bokoch zaoblený, super odolné zafírové sklíčko na zadnom fotoaparáte či celokovové telo pôsobiace naozaj luxusným dojmom. Vnútri tiež poteší operačná pamäť s veľkosťou až 3 GB. Odhadovaná cena Huawei Mate S je približne 650 EUR.

Až 3 nové smartfóny od Lenovo, aj s extrémne výkonnými batériami

Lenovo, ktoré si svoje stabilné miesto buduje aj na slovenskom trhu, prišlo do Berlína až s troma novinkami. Tá najzaujímavejšia rozširuje selfie rad S, ktorý si zakladá najmä na kvalitnom prednom fotoaparáte. Nový model Lenovo Vibe S1 však okrem neho prináša aj 8-jadrový procesor Media Tek, 3 GB operačnú pamäť či interný odkladací priestor až 32 GB. Cena modelu Vibe S1, ktorý sa do predaja dostane už v októbri, je stanovená na 369 EUR.

Lenovo však v Berlíne spôsobilo aj absolútnu revolúciu v sile batérií bežných smartfónov. Nový model P1 a jeho lacnejšia plastová verzia P1m totiž disponujú kapacitou až 5000 mAh. Ich cena je určená na 349 EUR, resp. 199 EUR.