Smartfóny Samsung: Silná konkurencia pre Apple

Podľa prestížneho časopisu Forbes je Apple najhodnotnejšou značkou na svete s cenou 170 miliárd dolárov. Jej najvýraznejším konkurentom je juhokórejský Samsung. Ten sa v tomto rebríčku umiestnil na 10. pozícii s hodnotou značky 38,2 miliardy dolárov. Hoci tieto čísla hovoria o veľkom rozdiele medzi značkami, smartfóny Samsung dokážu Applu veľmi zdatne konkurovať. Pripravili sme si pre vás 3 zaujímavé modely, ktoré z juhokórejského výrobcu robia veľkého súpera aj pre Apple. Ktoré to sú? 

Samsung Galaxy S7 edge

Už po prvom kontakte so Samsungom Galaxy S7 edge viete, že ide o skutočný high-end smartfón. Precízne spracovanie z kovu a skla dopĺňa zahnutý 5,5-palcový displej. Tento telefón spĺňa vizuálne požiadavky aj najnáročnejších biznismenov a to všetko zvláda so šírkou iba 73 mm. Do tohto tenkého tela sa konštruktérom podarilo zmestiť výkonnú batériu 3 600 mAh. V európskej verzii na vás čaká osemjadrový procesor, čipset Exynos 8890 a procer Mali-T880. Táto konfigurácia sa postará o nádhernú plynulosť systému aj aplikácii.

Tejto verzii už nechýba praktický slot na microSD karty a Galaxy S7 edge je dokonca odolný proti prachu aj vode. Pokojne vám môže spadnúť do 1,5 metra hlbokého bazéna a telefónu sa nič nestane. Aj kombinácia odolnosti a výkonu robí z tohto Samsungu skvelý smartfón, no vydarený fotoaparát a podpora bezdrôtového nabíjania robia z neho niečo viac. Dokonalý smartfón neexistuje, no takmer dokonalý áno. A presne takým je Samsung Galaxy S7 edge.

zlaty-kryt-na-samsung-galaxy-edge-s7-premobily.sk

Samsung Galaxy A5

Samsung Galaxy A5 2016 nemá konkurovať iPhonu, no vo svojej kategórii patrí medzi zaujímavé smartfóny. Narozdiel od svojho predchodcu má kvalitnejšiu konštrukciu so sklenou zadnou časťou, vďaka ktorej z neho srší elegancia. Medzi najsilnejšie stránky Galaxy A5 2016 patrí FullHD displej s rozlíšením 1080 x 1920 pixelov, ktorý sa kvalitou približuje obrazovkám z vtedajších vlajkových lodí Samsungu. Skvelý displej dopĺňaný dobrým fotoaparátom a príjemnou výdržou batérie, ktorú môžete bleskovo nabíjať, robí zo Samsungu Galaxy A5 2016 skvelý smartfón svojej triedy. A čo novší model?

Samsung Galaxy A5 2017 má takmer identické rozmery, rovnaký displej, ale oblejšie telo. Aj tento model svojím elegantným vzhľadom pripomína drahšie Samsungy. A5 2017 pokračuje v precíznych fotoaparátoch a k tomu zadnému sa tentokrát pridáva aj predný. Poteší širokoúhly objektív, menším nedostatkom je jeho optická stabilizácia. Aj pri tomto type sa môžete spoľahnúť na dobrú výdrž batérie s možnosťou bleskového nabíjania. Síce si za Samsung Galaxy A5 2017 v porovnaní s A5 2016 priplatíte, no určite budete spokojní.

biely-plastovy-obal-samsung-galaxy-a5-premobily.sk

Samsung Galaxy A3

V porovnaní so svojím predchodcom vyzerá Galaxy A3 2016 výrazne lepšie a elegantnejšie. Samsung zvolil štýlový kovový rám a sklenú zadnú časť, čím získal luxusnejší efekt. AMOLED displej má 4,7 palca, rozlíšenie 720 x 1 280 pixelov a vďaka výrobcovi ho využijete na maximum. A3 2016 nepatrí medzi najväčšie mobily, a tak v ruke pôsobí veľmi dobre a kompaktne. Od konštruktérov Do vienka dostal dostatočne výkonnú 2300 mAh batériu, nevýhodou je, že chýba bleskové nabíjanie.

Za Samsung Galaxy A3 2017 zaplatíte v porovnaní s jeho minuloročných predchodcom viac. Stojí to zato? Dostanete elegantný smartfón, ktorý má v tejto verzii aj čítačku odtlačku prstov, je vodeodolný, má o 0,5 GB väčšiu RAM, lepšiu prednú kameru aj výdrž batérie. Keby sme sa však mali rozhodnúť podľa pomeru cena/výkon, siahneme po Samsung Galaxy A3 2016.

cierny-plastovy-kryt-samsung-galaxy-a3-premobily.sk

Nech sa rozhodnete pre ktorýkoľvek z týchto Samsungov, starajte sa o ne – kvalitný kryt, obal či puzdro, tvrdené sklo a ochranná fólia sú skvelou pomôckou na predĺženie životnosti.