Počúvajte svoju obľúbenú hudbu aj na dlhých cestách!

Hudba je pre väčšinu z nás súčasťou, bez ktorej si nevieme predstaviť deň. Počúvame ju doma, v práci i v aute. Aj na dovolenke často tvorí zvukovú kulisu! Ako si dopriať kvalitný zvuk bez toho, aby ste so sebou ťahali rôzne objemné príslušenstvo? Skvelé riešenie nielen pre tieto prípady ponúkajú reproduktory s technológiou Bluetooth.

Bezdrôtové reproduktory vyberajte podľa potrieb

Žijeme v dobe, kedy má už takmer každý svoju obľúbenú hudbu v telefóne, no reproduktor zabudovaný v mobile či tablete obvykle neposkytuje kvalitný hudobný zážitok. Ak vás nebaví mať telefón pripojený k „repráku“, stavte na Bluetooth reproduktor.

Predtým, ako si však jeden kúsok zadovážite, zamyslite sa nad tým, kde ho budete používať. Iný reproduktor potrebujete pre ozvučenie záhradnej oslavy, iný potrebujete do obývačky. Ak plánujete s reproduktorom cestovať, dôležitá bude pre vás veľkosť a hmotnosť prístroja a tiež výdrž batérie. Ak má byť váš reproduktor „univerzálny“ a slúžiť nielen ako spoločník na cesty, ale aj doma alebo na záhrade, zvoľte výkonnejší výrobok strednej triedy. Ak chcete bezdrôtový reproduktor využívať najmä doma, investujte do výkonného kúsku, ktorý bez problémov ozvučí aj rozľahlú miestnosť.

bluetooth reproduktor 2 - premobily.sk

Na aké technické parametre sa zamerať?

Ak ste rozhodnutí, kde a ako budete Bluetooth reproduktor používať, mali by ste sa tiež zamerať na niektoré technické údaje. Smerodajný je výkon zosilňovača reproduktora, ktorý udáva kvalitu zvuku vami zvoleného modelu. Keď sme pri konkrétnych číslach – v kategórii nad 40 W ide o špičkové reproduktory, ak zvolíte reproduktor s výkonom nižším ako 10 W, jeho výkon vám postačí napríklad pri cestovaní. Kompromis? Ak vyžadujete kvalitu, no nejde vám o prvotriedny zvuk, stavte na reproduktory s výkonom nad 20 W.

Niektoré reproduktory so vstavaným akumulátorom môžete využiť aj ako powerbank, ktorým dobijete telefón alebo iné zariadenie prostredníctvom USB výstupu. Prenosné reproduktory sú často dizajnovo podarenými kúskami, niektoré dokonca disponujú aj rôznofarebným osvetlením, ktoré je efektným prvkom na večierkoch alebo pri záhradných slávnostiach s priateľmi.