Po veľkom privítaní odchod, aký sme ešte nevideli. Note 7 sa oficiálne prestáva vyrábať


samsung-note7-premobily.skLen nedávno bol privítaný ako novinka s obrovským potenciálom, no teraz odchádza z trhu ako zatiaľ prakticky žiaden iný mobilný telefón. Spoločnosť Samsung nedávno oznámila, že po pretrvávajúcich technických problémoch a stiahnutí z trhu oficiálne zastavuje aj výrobu jednej z vlajkových lodí tejto značky, Samsung Galaxy Note 7. A to pred najsilnejšou, vianočnou sezónou, počas ktorej mal byť hlavnou konkurenciou pre iPhone 7.

 

 

Výbuchy batérií dôvodom stiahnutia z trhu aj ukončenia výroby

Problémom Samsungu Galaxy Note 7 bola batéria, ktorá sa v niekoľkých zariadeniach spontánne vznietila a vybuchla. Výskyt viacerých prípadov a potvrdenie kauzálnej súvislosti výbuchov s batériou Note 7 donútili Samsung zastaviť jeho celosvetový predaj a následne aj výrobu. Analytici sa zhodujú, že je to najlepšie riešenie situácie pre značku, inak by mohla stratiť okrem investovaných financií do vývoja a výroby aj rapídnym poklesom hodnoty jej akcií na trhu.

Svoj Note 7 vráťte vášmu predajcovi

Už po prešetrení prvých prípadov spoločnosť Samsung vyzvala všetkých majiteľov Note 7, aby svoj smartfón čo najskôr vypli a prestali používať. Tento stav dospel až k rozhodnutiu, že v záujme bezpečnosti používateľov Samsung Note 7 ako celkový projekt končí. Preto spoločnosť upovedomila všetkých obchodných partnerov, aby s okamžitou platnosťou zastavili predaj tohto zariadenia a jej fabriky ho prestali vyrábať. Ak ste si ho však stihli zakúpiť, čo najskôr sa obráťte na vášho predajcu, ktorý by ho mal od vás prevziať a umožniť vám nákup iného mobilného telefónu, prípadne refundovať plnú sumu.

Tlačové oddelenie slovenskej pobočky Samsung zároveň informuje, že v prípade akýchkoľvek problémov súvisiacich s mobilným telefónom Galaxy Note 7 a jeho výmenou či vrátením sa zákazníci majú obrátiť na infolinku 0800 726 786.