História iPhonu

Verili by ste, že už prešlo 10 rokov od doby, keď ľudia prvýkrát vzdychali nad úžasne prepracovaným mobilom s označením smartfón? iPhone značky Apple uzrel svetlo sveta v roku 2007 a odvtedy neprestáva prekvapovať. Aké zmeny sme mohli za tie roky spozorovať a ako si svojich miláčikov čo najlepšie chrániť?

iPhone 2G

V roku 2007 sme sa mohli tešiť z úplne prvého iPhonu s kovovým telom, ktorý nám však v porovnaní s nasledujúcimi modelmi vôbec nepripadá taký dokonalý. O nedostatkoch vtedy ale ešte reč nebola, iPhone bol predsa moderný, lebo ponúkal dotykový displej. A aj keď dnes by sme mu vytkli prítomnosť klávesnice, zložitý operačný systém či ovládanie stylusom, smartfónu musíme právom uznať čestné miesto.

iphone-2g

Zdroj obrázku: appleportal.sk

iPhone 3G

O rok neskôr sa na trh dostala vylepšená verzia smartfónu. Pýtate sa, či tiež nepodporoval 3G siete a nedokázal ani natočiť video? Našťastie, na nedostatkoch firma Apple popracovala, takže užívatelia iPhonu si konečne mohli užiť rýchly internet, ba ešte aj nový operačný systém. S fotením a videami to stále nevyzeralo ružovo a ružovú ste nenašli na plastovom tele iPhonu. Na výber sme totiž mali iba z čiernej alebo bielej farby. V roku 2009 prišla na trh jeho vylepšená veria, ktorá poskytla ako vyššiu rýchlosť, tak i lepší fotoaparát s možnosťou nakrúcať už aj videá. iPhone 3GS sa už dal ovládať aj hlasovo.

Apple-iPhone-3G

Zdroj obrázku: techweez.com

iPhone 4 a 4S

Rok po roku sa kvalita Apple smartfónov zlepšovala, a tak nečudo, že v roku 2010 sa vylepšil fotoaparát, pribudol blesk a predná kamera a nový imidž získalo i telo iPhonu. Charakterizoval ho retina displej, kovové boky a predná a zadná strana zo skla. Na vlas podobný bol jeho mladší brat z roku 2011, s označením iPhone 4S. Rozhodne však pútal vyššou rýchlosťou a teraz už dobre známou Siri. Fanúšikovia smartfónov sa dočkali kvalitnejšieho fotoaparátu, novšieho operačného systému, rýchlejšieho procesora a fajn funkcií, ako iCloud, iMessage a pod.

iphone-4

Zdroj obrázku: techweez.com

Vlastníte toto zariadenie? Výrobca Apple preň vytvoril špeciálne ochranné kryty na iPhone 4, ktoré obsahujú výrezy v miestach, kde sú potrebné, aby bola manipulácia s Apple iPhonom 4 čo najpohodlnejšia a aby vynikol aj jeho dizajn.

iPhone 5

V roku 2012 sme si na novom iPhone mohli vychutnať o pol palca väčšiu obrazovku, ešte rýchlejší procesor, vlastné mapy a Lightning konektor. Vynikajúcou novinkou bola podpora LTE sietí.

iphone-5

Zdroj obrázku: apple.com

Chráňte 4-palcový displej, boky a zadnú stranu svojho iPhonu 5 štýlovými krytmi z našej ponuky. Nikdy neviete, kedy vám môže spadnúť, poškriabať sa alebo sa inak znehodnotiť.

Vylepšené verzie iPhonu 5C a 5S

iPhone 5C zaodený do pestrofarebných plastových tiel si ani napriek nízkym cenám fanklub nevybudoval, avšak v roku 2013 zabodoval aspoň iPhone 5S s novým domovským tlačidlom a čítačkou odtlačkov prstov. Zariadenia sa vďaka prepracovaným procesorom ešte viac zrýchlili a práca s nimi bola oveľa pohodlnejšia po aktualizácii operačného systému.

iphone-5c

Zdroj obrázku: apple.com

Je úplne jedno, ktorej zo spomenutých verzií ste venovali svoju priazeň, podstatné je myslieť na to, že iba dobre chránené zariadenia dokážu pracovať spoľahlivo a celé roky. V našom eshope si zaručene vyberiete ten správny typ ochranného krytu na iPhone 5C aj na 5S.

iPhone 6 a 6 Plus

Stroj času nás napokon dostal aj do roku 2014, v ktorom sa na trhu zjavilo niekoľko šestiek. IPhone 6 a 6 Plus prišli potešiť fanúšikov Apple väčším retina displejom, prepracovanejším procesorom a zväčšenou pamäťou RAM.

iphone-6

Zdroj obrázku: apple.com

Zachytili ste, že sa dané mobily dali v istom bode až príliš nebezpečne ohnúť? Dizajn telefónu sa síce snažil pritiahnuť pozornosť, avšak možno to bolo trochu na úkor životnosti zariadení. Stavte na istotu a radšej si prezrite našu ponuku ochranných krytov a puzdier na iPhone 6 a 6 Plus.

iPhone 6S a 6S Plus

S ešte lepším hardvérom prichádza v roku 2015 iPhone 6S so svojím bratom 6S Plus, ktorý poskytuje aj lepšiu čítačku odtlačkov prstov a novú funkciu 3D Touch.

iphone-6s

Zdroj obrázku: apple.com

Radi by ste si vychutnali svoj telefón so všetkými jeho schopnosťami a funkciami? Určite to nepôjde bez originálneho krytu či puzdra určeného na 6S a 6S Plus, ktoré obsahujú výrezy presne tam, kde ich potrebujete. Manipulácia s telefónom tak bude oveľa pohodlnejšia.

iPhone 7 a 7 Plus

Nie sme v takej ďalekej minulosti, aby sme sa nepamätali na reči okolo chýbajúceho konektora na slúchadlá či opäť raz okopírovaného dizajnu telefónov. iPhone 7 je však aspoň odolný voči vode a v prípade iPhonu 7 Plus možno už konečne hovoriť aj o prítomnosti duálneho fotoaparátu, ktorý je v dnešnej dobe zdieľania fotografií už vyžadovanou nutnosťou.

iphone7

Zdroj obrázku: apple.com

Aj vy patríte medzi šťastných majiteľov týchto smartfónov? Pamätajte na prevenciu a najmä pri niektorých farebných prevedeniach iPhonov predchádzajte vzniku do očí bijúcich škrabancov. Kvalitné ochranné obaly a puzdrá na iPhone 7 a 7 Plus dokážu podčiarknuť, ale veľakrát aj vylepšiť jeho vzhľad.

iPhone 8 a 8 Plus

Ako iPhone8, tak plusková verzia lákajú štýlovým skleneným prevedením a najinteligentnejším čipom doteraz. Sklo sa nachádza na prednej aj zadnej strane telefónu a nádherne ho dopĺňa lem z hliníka. Zariadenia sú odolné voči prachu aj vode, retina displej je ešte krajší a s novou technológiou True Tone pre ešte lepší zážitok z vytvárania aj pozerania snímok a videí. iPhony sú energeticky úsporné s najvyspelejším operačným systémom.

iphone-8

Zdroj obrázku: apple.com

iPhone X

V roku 2017 sa na trh dostal aj iPhone X. Mobil, pri ktorom sa vám zdá, že v ruke držíte iba obrazovku. Je to vlastne veľký retina displej so zaoblenými rohmi a OLED obrazovkou. Odolné sklo je kombinované s chirurgickou oceľou, no popracovalo sa aj na vylepšení predných a zadných kamier. Poteší tiež funkcia na rozoznávanie tvárí, tzv. Face ID, a opäť možnosť nabíjať bezdrôtovo.

iphone-x

Zdroj obrázku: apple.com

iPhonov je na trhu množstvo. Bez ohľadu na to, pre ktorú verziu ste sa rozhodli vy, u nás nájdete všetko potrebné, no najmä originálne príslušenstvo, vďaka ktorému budú šliapať ako švajčiarske hodinky. Alebo ako rokmi overená značka Apple.