Ako ochrániť tablet pred poškodením?

Banálna či zložitá oprava tabletu – tak či tak musí zariadenie prejsť rukami technika. Svet je preplnený potenciálnymi technickými zradami, preto je najlepšie preventívne si tablet zabezpečiť ochranným puzdrom.

Ochráňte tablet pred nárazom

Najčastejším problémom, pre ktorý chodia zákazníci do servisu, sú rozbité alebo poškodené obrazovky. Dotykový displej je zvlášť citlivý na poškodenie, ak je bod nárazu v rohu tabletu, kde sa koncentruje sila pôsobiaca na sklo.

Na základnú úroveň ochrany si vyberte puzdro na tablet vyrobené z materiálu, ktorý absorbuje nárazy – napríklad guma a silikón. Je potrebné, aby puzdro zakrývalo aj rohové ohraničenia tabletu. Odborníci neodporúčajú kryty z lacných tvrdých plastových materiálov. Tie neabsorbujú šok efektívne a je pravdepodobné, že silu nárazu prenesú na samotné zariadenie.

ochranny-obal-na-tablet-premobilysk

Ideálny kryt na tablet si vyberajte podľa toho, ako a kde používate vaše zariadenie. Tenký kryt môže byť postačujúci v prípade, že tablet bude vystavený bežným každodenným nárazom a malým kvapkám dažďa pri používaní na ulici. Vynikajúce hodnotenia majú kryty pre iPadykryty pre tablety Samsung, ktoré dotvárajú dizajn vášho tabletu. Kryty s hrubou a objemnou vrstvou materiálu dokážu stlmiť aj väčší náraz. Ich využitie si chvália najmä mladí ľudia a exteriéroví pracovníci.

Tínedžeri sú najčastejšou skupinou, ktorá chodí do servisu s nefunkčným alebo poškodeným tabletom. Mladí ľudia často pustia zariadenie z rúk alebo naň stúpia. Pre používateľov, ktorí preferujú náročnú ochranu, odborníci odporúčajú produkty, ktoré prešli dôkladnou sériou testov trvanlivosti. Najvhodnejší je odolný polykarbonátový kryt, klapky ako chrániče nabíjacieho portu, a ochrana dotykovej obrazovky. 

Zvážte využitie ochranného skla

Aj samotní odborníci často nosia chrániče obrazovky, ktoré sa prilepia priamo na dotykový displej tabletu. Odborníci radia investovať do ochrany z tvrdeného skla, ktoré efektívnejšie odrážajú poškriabanie ako plastové chrániče obrazovky. Ideálna je hrúbka s tvrdosťou 9H. Ide o veľmi pevné sklo, ktoré navyše nebráni jasnosti obrazovky.

Pripomíname, že úroveň ochrany tvrdeného skla je obmedzená. Zatiaľ čo ochranné sklá účinne chránia tablet pred priamou silou, ktorá pôsobí na dotykovú obrazovku, nemajú ideálne vlastnosti, ak telefón zasiahnete zo strán alebo z rohov. V spojení s puzdrom by ste mali používať chrániče z tvrdeného skla. Dvojnásobná ochrana vám zaistí dlhú životnosť.

ochranna-folia-na-ipad-mini-premobilysk

Praktické rady

Zážitky a vedomosti, ktoré vďaka tabletom získavame (najnovšie informácie, fotografie, udržiavanie kontaktu s blízkymi), stojí za to chrániť. Keďže sú tablety prenosné, vystavujeme ich väčším rizikám, od náhody po typické ľudské omyly. Napriek všetkým opísaným možnostiam musíme priznať, že žiaden produkt nezaručí úplnú stopercentnú odolnosť. Najlepšou radou preto ostáva: Majte svoj tablet v taške a vyberte ho až vtedy, keď ste na stabilnom mieste a nevyhnutne ho potrebujete.