Vyskúšajte v aute praktický držiak na mobil

Pri šoférovaní by sa na prvé miesto mala klásť bezpečnosť pasažierov vozidla, ale i ostatných účastníkov premávky. Často sa však stáva, že z chodníka pozorujeme, ako sa šoféri nevenujú jazde stopercentne, pretože ich pozornosť zamestnáva mobilný telefón. Koledujú si tak o pokutu alebo iné nešťastie, ktorým by sa s držiakom na mobil určite vyhli

Každý typ mobilu je v držiaku v bezpečí

Poznáte to. Celý deň nikto nezavolá, no práve keď sa potrebujete koncentrovať na jazdu alebo trčíte v popoludňajšej zápche, si na vás spomenie aj sesternica z tretieho kolena. Aj vy sa neradi hráte s mobilom počas šoférovania? Niekedy je to však nutné. Manželka vám potrebuje povedať, čo treba nakúpiť na prípravu večere, alebo vám často volajú zamestnanci či firemní klienti s naliehavými otázkami... Niekto potrebuje prijímať hovory tak často, že má už mobil takpovediac prirastený k rukám. Pri šoférovaní je to však obzvlášť nebezpečné, pretože i malé zaváhanie môže ohroziť vás aj ostatných v uliciach.

Vďaka praktickému držiaku na mobil, ktorý si aplikujete na palubnú dosku, čelné sklo alebo kamkoľvek na hladký povrch, si už nemusíte pri šoférovaní vystačiť iba s jednou rukou. Túto šikovnú pomôcku už využíva množstvo podnikateľov, ale i profesionálnych šoférov, ktorí si vďaka nej bezpečne vybavia telefonáty, ale napríklad môžu v telefóne sledovať mapy, príp. majú zapnutú GPS navigáciu. Držiaky na mobily sa vyrábajú z odolného plastu alebo hliníka v kombinácii s gumou. Vyberať si môžete spomedzi magnetických aj univerzálnych variantov pre každý typ mobilného telefónu. S tým sa spája istota, že vaše zariadenie bude v držiaku pevne ukotvené a nevypadne, ani keď prudko zabrzdíte. Podľa vašej výšky či vzdialenosti od držiaka si viete držiak aj polohovať, aby ste na mobil videli z dobrého uhla a nesvietilo vám naň napríklad ostré slnko.

Držiaky od výmyslu sveta

Samozrejme, že pokiaľ nejazdíte často ani nepotrebujete každú chvíľu vybavovať telefonáty či využívať navigáciu v mobile, postačí vám do auta aj úplne jednoduchý držiak na mobil. Dnes ho už viete získať takmer „za babku“ a vo farebnom odtieni, ktorý bude zároveň ladiť s interiérom vášho auta. Na čelné sklo ho uchytíte jednoducho pomocou prísavky a dokážete si ho polohovať na výšku i naležato. Medzi univerzálnymi typmi držiakov na mobil patria aj také, ktoré sa dajú otáčať až o 360°, a tak i vaši spolujazdci môžu občas nazrieť na displej mobilu z pohľadu, aký im vyhovuje. Magnetické držiaky do auta uchytávajú vaše zariadenia na palubnej doske či akomkoľvek hladkom povrchu. Stačí na zadnú stranu mobilu nalepiť magnet, vďaka ktorému sa prichytí na držiak umiestnený na palubnej doske. Magnet pôsobí na mobil takou silou, že sa nemusíte báť vykĺznutia telefónu.

univerzalny-drziak-na-mobil-do-auta