Samsung predstavil svoju novú vlajkovú loď – 7. generáciu rady Galaxy S

galaxy-s7_overview_kvVýrobca mobilných telefónov Samsung predstavil pred otvorením výstavy MWC v Barcelone svoju novú vlajkovú loď – siedmu generáciu rady Galaxy S. Dva nové modely Galaxy S7 a Galaxy S7 Edge spájajú prepracovanú konštrukciu s obrovským výkonom a mnohými prvkami, ktoré vo svete mobilných telefónov možno už onedlho nastavia nové štandardy. Ste zvedaví, čím všetkým sa Galaxy S7 môže pochváliť a koľko bude stáť?

 

 

Najvyšší možný stupeň krytia

S predstavovaním začnime pekne poporiadku, a to základnou konštrukciou. Model Galaxy S7 má 5,1 palcový displej, vo verzii Edge je ešte o 0,4 palca väčší. V porovnaní s predchodcom, modelom S6, ostáva v sedmičke typické zakrivenie obrazovky na oboch stranách a mierne zakrivená jej aj zadná časť telefónu, čím sa umožňuje jeho pohodlné držanie v ruke. Galaxy S7 sa však môže pochváliť najvyšším stupňom krytia IP68, čo znamená, že je prakticky absolútne nepriepustný pre vodu a prach. Telefón preto ostáva v bezpečí takmer za každých okolností. Táto úroveň krytia je zabezpečená aj napriek absencií akýchkoľvek krytiek portu na nabíjačku alebo slúchadlá.

Vracajú sa microSD karty

Samsung sa zameral na rozvoj bezdrôtového nabíjania, prostredníctvom ktorého sa S7 dobije na plnú batériu skôr než iPhone cez bežný kábel. Novinkou je aj znovuzrodenie slotu na microSD karty, ktorými je možné rozšíriť základnú úložnú kapacitu telefónu (32/64 GB) až do 200 GB. Telefón sa môže tiež pochváliť výkonným procesorom Exynos 8 octa, 4 GB RAM a 12 Mpix zadným fotoaparátom.

Samsung ukončil naháňačku za megapixelmi

Možno si poviete, že 12 Mpix fotoaparát je slabý, avšak Samsung Galaxy S7 alebo S7 Edge vám to zaručene vyvrátia. Samusung totiž ukončil roky trvajúcu naháňačku za megapixelmi, podľa ktorých množstvo laikov hodnotí kvalitu fotoaparátu. V novej generácii telefónov Galaxy S je vylepšený najmä snímač, ktorý je zdvojený a má väčšiu plochu snímania, preto ním dokážete zostrojiť kvalitné zábery aj za horších svetelných podmienok. Kvalitná je aj predná kamera, ktorá má 5 Mpix.

Android 6.0 rozšírený o funkcie Samsungu

Siedma generácia Galaxy S využíva operačný systém Android 6.0 a obsahuje viacero funkcií Samsungu. Jednou z nich je Always On, ktorá vám pomôže mať všetky potrebné informácie na základnej obrazovke za nízkej spotreby energie. Ďalej je to aj pokročilý herný režim, v ktorom si môžete napríklad vypnúť notifikácie. Počas hrania sa zvyšuje aj chladenie telefónu, čím sa vyhnete nepríjemnému prehrievaniu.

Mobilné telefóny Samsung Galaxy S7 a S7 Edge sa na slovenský trh dostanú od 11. marca. Ich cena je stanovená na 699 EUR, resp. 799 EUR pre verziu Edge.