Samsung Galaxy S20 FE: Špičkový smartfón, ktorý si zaslúži ochranu

Viete, že označenie FE znamená výraz „Fan Edition“? Dlho očakávaná novinka Galaxy S20 FE je špičkový smartfón, ktorý má top funkcie, no k dispozícii však je za podstatne výhodnejšiu cenu. Čo všetko ponúka?

Telefón, ktorý je presne odrazom toho, čo si želajú jeho priaznivci. Samsung S20 FE je od októbra v predaji v šiestich farebných variantoch: modrej, červenej, zelenej, fialovej, bielej a oranžovej farbe. Jeho rozmery sú 159,8 x 74,5 x 8,4 mm a jeho hmotnosť je len 190 gramov.

Verzie tohto telefónu sú dve – 4G a 5G prevedenie. 4G verzia má procesor Samsung Exynos 990, 5G prevedenie využíva Snapdragon 865, ktorý ponúka o niečo vyšší výkon a tiež lepšiu výdrž batérie. Zadný kryt prístroja je z polykarbonátu – tvrdeného plastu. Ak ste jeho majiteľom, mali by ste si určite zaobstarať ochranné puzdro na Samsung Galaxy S20 FE.

samsung-s20fe

Aký je displej tohto super telefónu?

Ide o Super AMOLED displej, ktorý je plochý, nie je zahnutý a rozlíšenie má tradičné 1080 x 2400 pixelov. 6,5 palcový panel je síce praktický a je menej náchylný na rozbitie, no určite by ste tomuto smartfónu mali zabezpečiťvhodnú ochranu - kryt alebo fóliu. Kapacita RAM má hodnotu 6 GB, čo je slušné číslo vzhľadom na ostatné parametre a pre bežné používanie bude táto pamäť dostatočná. A ako sú na tom fotoaparáty? Predná kamera má rozlíšenie 32 megapixelov, zadné fotoaparáty sú tri – hlavný širokouhlý snímač má rozlíšenie 12 megapixelov. Samozrejmosťou je optická stabilizácia obrazu a pokročilé funkcie pre fotenie a natáčanie videa, vrátane nočných režimov či funkcie Single Take.

Aké ďalšie funkcie ponúka Samsung Galaxy S20 FE?

Špičkový nový telefón je vodoodolný, jeho vnútorná pamäť dosahuje veľkosť 128 GB a je možné ju rozšíriť kartou microSD s veľkosťou až 1 TB. Do slotu môžete vložiť dve SIM karty alebo SIM a pamäťovú kartu. A ako je na tom batéria? Píši sa výkonom 4500 mAh, môžete ju dobíjať bezdrôtovo alebo rýchlym spôsobom. Vo výbave má telefón aj podporu HDR10 +, filter modrého svetla a v „obraze“ vás neustále drží funkcia Always On, ktorá na displeji zobrazí hodiny a oznámenia, keď telefón nepoužívate. Optická čítačka odtlačkov prstov a odomykanie tvárou modelu Galaxy S20 FE takisto nechýbajú, pre autentizáciu možno využiť čítačku odtlačkov prstov, ktorá je integrovaná priamo do displeja.

samsung-galaxy-s20fe

Prečo by ste mali Samsung Galaxy S20 FE chrániť?

Takisto ako aj iné smartfóny, aj novinka z dielne Samsung si zaslúži spoľahlivú ochranu v podobe puzdra alebo obalu. Ak ste sa rozhodli pre tento špičkový telefón, mali by ste mu určite zaobstarať ochranné puzdro, ktorým mu predĺžite životnosť a udržíte ho stále v top forme. Neriskujte jeho poškodenie a doprajte vášmu novému mobilu kryt na Samsung Galaxy S20 FE.