Posiela váš telefón namiesto SMS MMS?

Stalo sa vám už, že ste písali SMS, no váš telefón ju odoslal ako MMS? Ak neviete prečo a chceli by ste tomu v budúcnosti zabrániť, existuje jednoduché riešenie.

Aký je rozdiel medzi SMS a MMS

SMS, skratka od Short Message Service, je krátka textová správa, ktorá umožňuje prenos textu menšieho rozsahu medzi mobilnými telefónmi. Jedna SMS môže obsahovať maximálne 160 znakov vrátane medzier. Ak chcete odoslať text dlhšieho rozsahu ako SMS, je potrebné rozdeliť ho na viacero správ.

MMS (Multimedia Messaging Service) je označením pre správy, ktoré okrem textu podporujú aj ďalšie formáty. Rovnako ako pri SMS je obsah posielaný medzi mobilnými telefónmi. MMS správa dokáže poslať formáty JPEG, GIF, MP3 a MPEG. Jej prostredníctvom sa preto dá prenášať nielen text, ale tiež zvuk, video či obrázok.

Kedy smartfón namiesto SMS odošle MMS?

Ak ste poslali SMS správu, ktorá obsahovala len text, no telefón ju odoslal ako MMS, prekročili ste maximálny limit znakov stanovený pre krátke textové správy. Telefón si text nad 160 znakov automaticky prekonvertuje na MMS správu.

Ako zabrániť posielaniu MMS

Pre niektorých používateľov táto skutočnosť nemusí znamenať žiaden problém. Pre tých, ktorí majú paušál s obmedzeným počtom MMS správ, to však môže znamenať výdavky navyše. Problém nastane aj vtedy, ak nevyužívate mobilné dáta. V takom prípade telefón správu jednoducho neodošle. MMS nemusí byť navyše v niektorých prípadoch vôbec doručená. Stačí, ak jej príjemca nemôže tento typ správ prijímať.

Na skutočnosť, že ste práve prekročili limit 160 znakov v správe, väčšina smartfónov počas písania textu upozorní. Toto obmedzenie preto obídete, ak napíšete viacero kratších správ. I tak sa však môže stať, že si upozornenie telefónu nevšimnete.

Pre zabránenie konverzie SMS na MMS si môžete do mobilu namiesto predvolenej aplikácie nainštalovať inú. Napríklad aplikáciu Textra. Okrem zabránenia prechodu z dlhej SMS do MMS vám umožní využívať rýchly prechod z SMS do hovoru. Nájdete tu tiež vyhľadávanie správ podľa zadaných kritérií. Ak radi využívate SMS komunikáciu, iste vás poteší viac ako 100 rôznych tém a 1 600 emotikonov, ktoré budete mať k dispozícii.