Čo hovoria špekulácie o novom iPhone 7?

iphone7Najpopulárnejší telefón na svete iPhone od Apple sa ešte v roku 2016 dočká svojej siedmej generácie. I keď výrobca zatiaľ jeho špecifikácie a termín predstavenia oficiálne nepotvrdil, vo svete techniky sa čoraz častejšie objavujú utajené zákulisné informácie. Podľa nich by mal iPhone 7 svetlo sveta uzrieť v septembri, i keď nie je vylúčené, že sa tak môže stať ešte skôr. Ste zvedaví, čo hovoria ďalšie klebety o jeho vzhľade a funkciách? Čítajte ďalej.

 

 

Ultra tenké ploché telo bez 3,5 mm jacku

Očakáva sa, že nový iPhone 7 bude extrémne tenký. Určite sa jeho hrúbka dostane pod hodnotu 7,1 mm, niektoré špekulácie dokonca hovoria o číslach v intervale 6 až 6,5 mm. Ultra tenký telefón bude teda vyzerať naozaj štýlovo a elegantne. K redukcií hrúbky by malo prispieť aj odstránenie klasického 3,5 mm portu na slúchadlá v novom iPhone 7. Rovnako sa iPhone pravdepodobne zbaví vypuklého fotoaparátu, a preto bude jeho zadná časť úplne plochá.

Vysoko odolná „bezel less“ obrazovka

Veľkou zmenou v dizajne má byť aj obrazovka, ktorá zrejme prejde hotovou revolúciu. Mala by byť totiž v štýle „bezel less“, čo znamená bez okolitého rámu. Ak sa očakávania o displeji potvrdia, budete teda siahať od hrany telefónu k hrane. Celá konštrukcia by mala mať podobne ako nový Samsung Galaxy S7 vysoký stupeň krytia, a teda poskytovať vysokú odolnosť voči vode a prachu. Zvýšiť by sa mala aj celková pevnosť konštrukcie, čím sa výrazne zníži riziko rozbitia iPhonu 7 pri pádoch.

Môžeme očakávať revolúciu v rozlíšení iPhonov?

Displej iPhone 7 by mal predstavovať revolučné riešenie nielen v oblasti dizajnu, ale aj rozlíšenia. To sa totiž očakáva v kvalite QHD či dokonca až 4K. Väčšie rozlíšenie by však pravdepodobne znamenalo aj väčší displej, i keď ten nie je príliš očakávaný. Množstvo odborníkov sa zhoduje, že veľkosť obrazovky bude buď 4,7 alebo 5,5 palca. Rovnako sa hovorí, že iPhone by mohol prejsť z LCD displejov na OLED technológiu.

Duálna kamera, nový čip či iOS 10

Je vysoko pravdepodobné, že iPhone 7 bude používať rovnako ako Galaxy S7 zadný 12 Mpix fotoaparát a prednú 5 Mpix kameru. Niektorí analytici dokonca hovoria o duálnej zadnej kamere, ktorá poskytne možnosť optického zoomu a nastavenia širšieho zorného poľa. Očakáva sa extrémne zvýšenie výkonu telefónu, ktoré umožní nový čip exa-core A10. S príchodom iPhone 7 sa rovnako dá predpokladať aj príchod iOS10. Vyvíjaná by mala byť aj nová verzia technológií 3D Touch.

To, či sa tieto špekulácie o iPhone 7 naozaj potvrdia, sa dozvieme možno už čoskoro.